Veneverre rajatakse viiekilomeetrine matkarada

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venevere paisjärv.
Venevere paisjärv. Foto: Eva Klaas

Venevere haridus- ja kultuuriselts rajab piirkonna tutvustamiseks matkaraja, mis kilomeetri ulatuses kulgeb mööda Avijõe kallast, tutvustab kohalikku paisjärve ja küla ning teeb kokku umbes viie kilomeetri pikkuse ringi.


Venevere haridus- ja kultuuriseltsi juht Eerik Lumiste ütles, et tegelikult on kohalikel matkaraja tegemine kavas olnud juba ammu, kuid hoo sai see sisse eelmisel aastal.

Mullu kevadel läbis Vene­veret maaväeõppus Kevadtorm, mille käigus ehitas pioneerikompanii üle Avijõe kümne meetri pikkuse ja kahe meetri laiuse käetugedega jalakäijate silla.

Eerik Lumiste sõnul andis silla valmimine tõuke ideega edasi minna. Tänaseks on matkarada selles mõttes juba olemas, et selle trass on välja valitud ning tähtsamates kohtades on viidad, mis teelist juhendavad.

Jõe ja järve äärt on ka korrastatud, et seal saaks liikuda.
Lumiste hinnangul rada siiski päris valmis ei ole, sest seda tuleks paremini tähistada ja atraktiivsemaks muuta.

“Tänavu kevadel oleme taas ühe olulise sammu astunud. Mõeldes puhkajatele, ehitasime raja algusesse talgute korras käimla,” rääkis Eerik Lumiste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles