Rakvere rahvamajas tänati parimaid ainetundjaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu esimees Mihkel Juhkami (esiplaanil) ja  tegevdirektor Sven Hõbemägi annavad tunnuskirju tublidele õppuritele.
Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu esimees Mihkel Juhkami (esiplaanil) ja tegevdirektor Sven Hõbemägi annavad tunnuskirju tublidele õppuritele. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit koostöös Lääne-Viru maavalitsusega korraldas neljapäeval iga-aastase ainetundjate aupäeva, mis toimus Rakvere rahvamajas.
 


Rakvere rahvamajja olid kokku tulnud Lääne-Virumaa parimad ainetundjad, kes on esindanud maakonda üleriigilistel aineolümpiaadidel, samuti nende juhendajad; õpilased-õpetajad 10-st gümnaasiumist, ühest põhikoolist ja ühest algkoolist.

Olümpiaade, mis olid maakonnas läbi viidud üleriigiliste olümpiaadide piirkonnavoorudena, koordineeris ja pidas sidet TÜ Teaduskooliga, maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakond. Samuti tegi maavalitsus kokkuvõtted ja analüüsid kõikidest olümpiaadidest.

Kõiki olümpiaade valmistasid ette ja viisid läbi õpetajate ainesektsioonid ning olümpiaade rahastas Lääne-Viru Omavalitsuste Liit.

Kokku korraldati aineolümpiaade 16 aines, lisaks sai esti keel võõrkeelena maakonna parimad välja selgitada üleriigilise olümpiaadi abil.

Põhikooliõpilased osalesid piirkonnavoorudes 1059 korral, gümnaasiumiõpilased osalesid aga 406 korral.

Kõige enam osalejaid oli matemaatikas (298), inglise keeles (198) ja eesti keeles (190). Matemaatikas saavad õpilased hakata oma teadmisi ja oskusi testima juba alates IV klassist, eesti keeles V klassist alates ja inglise keeles käesoleval aastal ka juba alates VII klassist.

I-III koha saavutanuid oli põhikoolis kokku 128 ja gümnaasiumis 101 õpilast. kokku ligi kaks ja pool sada tänukirja!

Edukamad oldi eesti keeles, kus lõppvoorus osaleti 14 korral ja ära toodi üks I ja II koht, ja ajaloos, kus osaleti seitsmel korral ning neljal korral toodi koju koht esikümnes.

Samuti peati meeles ja tunnustati maakondlikel aineolümpiaadidel esimese kolme hulka tulnud õpilasi, aukiri heade tulemuste eest saadeti direktoriga kooli, kus need õpilastele pidulikul aktusel üle antakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles