Rakvere keskväljakul saab verd loovutada

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoritelk.
Doonoritelk. Foto: Eva Klaas

Rakvere keskväljakul seatakse sel suvel juba neljandat korda üles doonoritek, kuhu Põhja-Eesti  Regionaalhaigla verekeskuse töötajad ootavad häid inimesi  verd andma 14.-16. juunil ning 23. ja 24. augustil.

Lisaks Rakverele saab Kaitseväelt kasutada antud telkides verd anda Tallinnas , Raplas, Keilas, Paides ja Haapsalus.

Doonoritelkide sihiks on tutvustada doonorlust üha enamatele inimestele ning tuua doonoriks olemise võimalus koju kätte ka neile, kes elavad väljaspool Tallinna, Tartut, Pärnut või Kohtla-Järvet, kus asuvad alalised vereloovutuskohad.

Verekeskuse doonorluse arendusjuhi ja projekti eestvedaja Ülo Lombi sõnul on doonoritelkidest kujunenud traditsioon, kus löövad kaasa paljud need, kes hoolivad inimeste elust ja tervisest.

Möödunud aasta suvi tõestas doonoritelkide tõmbefaktorit juba kolmandat aastat järjest– tehti 1812 vereloovutust ja koguti rohkem kui 817 liitrit verd haiglate patsientide raviks.

Doonoritelkide projektis osalevad  lisaks Põhja-Eesti regionaalhaiglale ja  Kaitseväele linnavalitsused, Eesti Politsei, Päästeamet, Maanteeamet, Kaitseväe Värbamiskeskus, Kaitseliit ja Eesti Punane Rist, kelle töid ja tegemisi kohapeal tutvustatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles