Kalmistutel tegutseb varas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linna ja Tõrma kalmistutel tegutseb  varas, kes passib peale, mil lähedaste haudu korrastavad inimesed jätavad oma vara järelevalveta. Foto on illustratiivne.
Rakvere linna ja Tõrma kalmistutel tegutseb varas, kes passib peale, mil lähedaste haudu korrastavad inimesed jätavad oma vara järelevalveta. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann.

Politsei hoiatab Rakvere linna ja Tõrma kalmistul tegutseva varga eest, kes passib peale, mil lähedaste haudu korrastavad inimesed jätavad oma vara järelevalveta.


Viimase nädala jooksul on Rakvere politsei saanud viis teadet inimestelt, kellelt on kalmistul varastatud käekott.

Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda rääkis, et kannatanud on korrastanud Rakvere linna või Tõrma kalmistul lähedaste haudu ja jätnud oma käekoti pingile või haua lähedusse.

Varas passib peale, mil ohver läheb prahti viima või vett tooma, ning näppab järelevalveta jäetud koti.

Suurt kahju kannatavad varguse läbi inimesed, kes kannavad kaasas sularaha või väärtuslikke esemeid. Näiteks ühe juhtumi puhul tegi kurjategija varastatud mobiiltelefoniga tasulisele telefoninumbrile kõnesid 1000 krooni väärtuses.

“Politsei soovitab inimestel mitte jätta oma esemeid järelevalveta,” sõnas Kalda. “Isegi siis, kui lahkutakse vaid paariks minutiks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles