Laste ohutusalases laagris lendasid NATO hävitajad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhuslikult sattus noortelaagri avapäev samae ajale NATO õppusega.
Juhuslikult sattus noortelaagri avapäev samae ajale NATO õppusega. Foto: Peeter Langovits.

Käesoleval nädalal Eesti Kaitseväe keskpolügoonil Läsnal ohutusalase laagri läbivad noored lähevad lisaks ohtude ennetamise oskusele koju ainulaadse elamuse võrra rikkamana.


Juhuse tahtel sattus laagri avapäev samale ajale NATO õppusega, mille käigus pidid hävitajad legendi kohaselt üles otsima keskpolügooni teeninduslinnakus asuva töökoja ning selle simulatsiooni läbi hävitama.

Esmaspäeva pärastlõunal, kui õpilased end sisse seadnud olid ja esimesed võistlusedki alanud, nad lähenesid – kaks Eesti õhuruumi kaitsvat NATO hävitajat.  Kõrvu kätega katma sundiva müra saatel madalalt lendavad lennukid oleks ehk nii mõneski hirmu tekitanud, kuid antud laagrile kohaselt oli seegi oht ennetatud, kõiki osalejaid teavitatud ning noored rõõmsalt elevil.

Ohutusalane laager, mis on VI-IX klassidele suunatud koolitusprojekti “Kaitse end ja aita teist” lõppakordiks, kestab Läsnal tänaseni. Kohal on võistkonnad 26 koolist, neist 20 meie maakonnast ja 6 Ida-Virumaalt.

Esmaspäevase võistluse käigus läbisid õpilased kaitseliidu, politsei, päästeameti, maanteeameti ja Tamrexi ohutuskeskuse punkte, kus tuli lahendada valdkonnakohaseid teste, lasta märki, kanda kanderaamiga, anda esmaabi, tunda metsataimi, suusatada tuletõrjevoolikutel, teha jalgrattaga vigursõitu, kustutada tulekustutiga tuld ja end muudeski teadmistes-oskustes proovile panna.

Laager sündis Ida-Eesti pääs­te­keskuse, Ida prefektuuri, Ida re­gionaalse maanteeameti, Lääne-Viru maavalitsuse, kaitseliidu Viru maleva, Eesti Kaitseväe, Ees­ti Haigekassa ja Lääne-Virumaa traumanõukogu abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles