Juhtkiri: Pidu tänavatel ja kodudes

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linna päevad pakuvad kõigile midagi.
Rakvere linna päevad pakuvad kõigile midagi. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakvere linnapäevade eelüritused on juba käimas, tänasest algavad ettevõtmised aga suuremalt.

Rakvere linnapäevad on igal aastal toonud rahvast kokku kogu  maakonnast, tänavu on oodata mitme tuhande võrra enam külalisi seoses meeste tantsupeoga.

Enamik Rakvere majutusettevõtete pidajaid on aga nördinud, et nõnda mitu väärt üritust, mis potentsiaalseid kliente toob, on planeeritud ühele nädalavahetusele.

Planeerijad ise leiavad, et kui asju teha, siis ikka korralikult ja koondada mitmekesiseid üritusi, sest kaugemalt-kandi rahvas ei pruugi vaid mõne asja pärast käiku vaevaks võtta.

Ja pealegi – tulekul on ju veel mitu üritust: Baltoscandal, Eesti linnade suvemängud, Bigbank kuldliiga finaal.

Igatahes on Rakvere ja rakverlased sel nädalavahetusel võõrustajateks: osa linlasi on külla kutsunud sõpru, et kodulinna sündmusi koos nautida.

Kaugeks jäänud sõprust on uuendatud – päevadele tulek soosib vanade tuttavatega ühenduse võtmist ning ehk ka ulualuse küsimist-pakkumist.

Toitlustajatel on võimalus teenindada hulk kliente, teenides kasumit ning pakkudes mitmele lisatööd.

Meeste tantsupeo korraldamisel löövad kaasa väga paljud vabatahtlikena. See kõik on värskendav.

Küllap on osa linlastest ehk pisut tõredadki – kauplustes võib ette tulla pikemaid järjekordi, tänavatel palju liiklejaid, peopaikade juures on hiliste tundideni melu, mis võib uinujat häirida.

Kuid siiski, see on meie pidu, võtkem sellest parim, olgem üksteisega sõbralikud, varugem aega ja kannatlikkust.

Ometi on tore, kui asju ette võetakse, aga alati on vaja ka uusi ideid. On positiivne, et punklaulupidu ja meeste tantsupidu ei peeta igal aastal, nagu näiteks Väike-Maarjas naisekandmise võistlust, mis kipub maha käima ning publiku huvi minetama.

Ka rotijooks jt igaaastased ettevõtmised kipuvad väsima.

Seega - traditsioonid on toredad asjad, kuid igal asjal on piir. Seega – jagugu korraldajatel tarkust otsustada, kui kaugele piir tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles