Maakaitsepäeva ja võidupüha tähistatakse tänavu Viru-Nigulas

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastatal tähistati maakaitsepäeva ja võidupüha Rakveres.
Eelmisel aastatal tähistati maakaitsepäeva ja võidupüha Rakveres. Foto: Teet Suur

Võidupüha ja maakaitsepäeva tähistatakse tänavu 23. juunil Viru-Nigulas, kus pidulikul tseremoonial antakse Lääne-Virumaa linnade ja valdade esindajatele üle Eesti presidendi süüdatud võidutuli.


Kodusesse jaanilõkkesse on tuld võtma oodatud kõik virumaalased. Ürituse pidulikem osa algab kell 14 kaitseliitlaste ja omavalitsusjuhtide rivistusega.

Võidupüha ja maakaitsepäeva tähistamiseks toimub Viru-Nigulas palju ettevõtmisi.
Päev algab kell 11 piduliku jumalateenistusega Viru-Nigula kirikus. Keskpäeval esinevad Viru-Nigula asula südames kiriku lähedal vabas õhus taidluskollektiivid Viru-Nigulast, Haljalast ja Aserist, järgneb Bonzo kontsert.

Õhtul kell 18 esietendub rahvamajas näidend “Leeni ehk Vaeslapse jaaniöö”, mille on lavastanud Tiit Alte.

Kogu päeva jooksul saavad huvilised uudistada näitusel kaitseliidu ja kaitseväe relvi, tehnikat ja varustust, samuti nii uuemat kui vanemat päästetehnikat.

Maakaitsepäeva tähistamisel löövad kaasa politsei, Viru-Nigula jahtkonna ja motoklubi Maholm esindajad, samuti on kohal motokrossipaar Gert Gordejev ja Keit Kivaste AYR Racing Teamist. “Vaatamiseks on väljas muu hulgas politseimootorratas, kohalik motoklubi näitab oma masinaid,” tutvustas Viru-Nigula vallavanem Ervins Veitsurs.

Võidupüha ürituste raames kutsub Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum Vasta mõisa pidulikule lõunasöögile Lääne-Virumaal elavaid II maailmasõja veterane.

Ervins Veitsursi sõnul on see, et võidupüha üritused toimuvad tänavu Viru-Nigulas, valla jaoks oluline ning avardab ka kohalike elanike silmaringi.

“Seda, milline on meie riigi kaitsevalmidus ja lahingutehnika, samuti päästjate varustus, ei ole just tihti võimalik oma silmaga näha,” lisas vallavanem Ervins Veitsurs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles