Kurikaelad lõhkusid Rakveres valgusteid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere vallimäel lõhuti valgusteid.
Rakvere vallimäel lõhuti valgusteid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Nädala alguses on vandaalid lõhkunud Rakvere vallimäel viis valgustit, mille taastamine läheb linnale maksma 19 500 krooni.


Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev rääkis, et valgustite lõhkumisest teatas linna valgusparki hooldav aktsiaselts Lepna Elekter. Tarva skulptuuri juures on lõhutud viis valgustit. Neist nelja on võimalik taastada, üks aga tuleb välja vahetada.

Suurkaevu sõnul võtavad taastamistööd aega ja raha. Abilinnapea pidas kahetsusväärseks, et vandaalid tegutsesid vahetult enne linnas korraldatavaid suurüritusi.

Suurkaevu ütlust mööda pole valgusteid pikka aega puututud. “Mõtlesime, et kaagid on linnast ära kolinud, aga tuleb välja, et on tagasi tulnud,” lisas ta.

Rakvere linna valguspark rajati 2006. aasta sügisel. Sellest ajast alates on linn kulutanud vandaalide lõhutu taastamiseks umbes 200 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles