Avinurmes avab uksed puiduait

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avinurme tünnilaat.
Avinurme tünnilaat. Foto: Eva Klaas

18. juunil avatakse Avinurmes pidulikult ainulaadne puidukäsitöökeskus. Puiduaida avalaastu tõmbab presidendiproua Evelin Ilves, kellel õnnestub ka avatavas leivatoas käed jahuseks teha.

Avinurme kui iidne puidukäsitöö kants on oma maja oodanud aastakümneid ning lahendus leiti tänu puiduettevõtte AS E. Strauss ja EAS-i edukale koostööle.

Uus maja, kus pinda 378 ruutmeetrit , loob piisavad ruumid Avinurme puidukäsitöö eksponeerimiseks, toodete müügiks ja töötubade läbiviimiseks.

Soklikorrusel asuvad leivaküpsetamistuba, laastutõmbamise töötuba ja saunaait. Esimesel korrusel rõõmustavad külastajaid avar valgusküllane käsitöö müügisaal ja kodune kohvik.

Samuti avaneb külastajatel võimalus jälgida käsitöömeistrite töid ja tegemisi. Kõige pisem külastaja leiab tegevust puidust mängunurgas või väljas lasteatraktsioonidel. Teise korruse päralt on 103 ruutmeetri suurune seminaride ja töötubade ruum.

Puiduaida näol on tegemist esimese turismikeskusega Avinurmes, kus sajandeid puidukäsitööga leiba teenitud ja kust pärit puidumeistrid on kuulsad nii kodumaal kui võõrsil.

Külastajaid oodatakse alates 21. juunist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles