Juhtkiri: Suurem kui elu?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: SCANPIX

Sel ajal kui eesti mehed seavad oma tantsusamme Rakvere staadionil, on miljonite pilgud suunatud hoopis staadionitele teisel pool ekvaatorit, kus toimuvad jalgpalli maailmameistrivõistlused.


Jalgpalli MM on paljude jaoks alati oodatud suursündmus ning mõnel pool omistatakse sellele suurematki tähtsust kui olümpiamängudele.

Jalgpalli kohta öeldakse, et see on suurem kui elu ja parem kui seks.  Mõni ütleb, et jalgpall on sõda.

See näiliselt lihtne mäng tõmbab kaasa massid, jalgpalliga on seotud kaubandus ja isegi poliitika.  Püütakse ja pingutatakse selle nimel, et teistest parem ning silmapaistvam olla.

Tulihingelised jalka­fännid on müstiline ühtehoidev seltskond, kes vähemasti mängude ajaks unustab oma igapäevamured ja naudib täiega mängu.

Ja muidugi on meie seas ka neid, kes kuuldes sõna “jalgpall” on päri Vahur Kersna tähelepanekuga, et jalgpallurite arvates keerleb kogu maailm MM-tiitli ümber, ning ei taha olla osa sellest seltskonnast isegi mitte tugitoolis ja toasussides.

Kuna seekord peetakse jalgpalli MM esimest korda Aafrikas, kasutab Lõuna-Aafrika vabariik iga võimalust teha tõhusat mainekujundust.

Seda aga olukorras, kus riigis lokkab tohutu vaesus. Uhiuued hiiglaslikud staadionid on rajatud piirkondadesse, kus elavad jõukad, nii et jalgpallihuviline ei pea kokku puutuma arvukate getodega.

Täna algavaid maailmameistrivõistlusi oodates jääb vaid kogu südamest loota, et selle kõikehõlmava suursündmusega ei kaasne terroriakte ega rahutusi.

Virumaa Teataja kuulutas hiljuti välja ennustusvõistluse, millest meie lugejad väga usinalt osa võtsid.

Kes väljub võitjana jalgpallilahingust, kes kõige täpsemalt jalgpallitulevikku ennustas, on selge kuu aja pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles