Rakke vallajuhi palga tõstmiseks piisas kahest poolthäälest

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Blok
Andrus Blok Foto: Arvet Mägi

Rakke vallavolikogu otsustas määrata vallavanem Andrus Bloki palgaks 1694 eurot senise 1540 euro asemel, töötasu kerkis kümme protsenti.
Otsuse poolt oli kaks opositsiooni kuuluvat volikogu liiget ning vastu üks võimul oleva valimisliidu Koduvald Rakke esindaja. Üheksa vallavolinikku jäid erapooletuks ning vallavanema poeg Edgar Blok taandas end küsimuse arutelust ning hääletamisest.

Otsuse järgi tõusis vallavanema palk tagasiulatuvalt 1. jaanuarist.

Istungil tegi volikogu esimees Enno Eilo (valimisliit Koduvald Rakke) ettepaneku määrata vallavanema töötasuks 1840 eurot. Hando Kuntro (SDE) nägi, et palk ei peaks praegu üldse kerkima ning üksikandidaadina volikokku pääsenud Priit Kõlu pakkus välja tõusu kümne protsendi võrra.

Kõik ettepanekud hääletati läbi järjest, 1840 euro suuruse palga määramise poolt olid valimisliitu Koduvald Rakke kuuluvad vallavolinikud, ülejäänud vastu ning hääled jagunesid võrdselt 6: 6.

Ettepanekut töötasu samaks jätta toetas neli volikogu liiget ja kaheksa oli vastu.

Volikogu tõstis vallavanem Andus Bloki palka juba detsembrikuisel istungil, kui tema töötasuks aasta algusest määrati 1840 eurot ning see tekitas vastuseisu opositsioonis. Koalitsioonis oleva valimisliidu Koduvald Rakke esindaja Anti Pällo selgitas tookord, et vallajuhi taoline palk valimisvõidu korral oli kokku lepitud juba enne valimisi ning Andrus Bloki vallavanemana jätkamise tingimus.

Opositsioon tegi tookord kompromissina ettepaneku tõsta vallajuhi töötasu kümne protsendi võrra, sest sama palju on nähtud eelarves ette teiste valla töötajate palkade tõusuks, kuid see ei leidnud volikogu enamuse toetust.

Järgmisel istungil volikogu tühistas otsuse, sest hääletamisel osales ka vallajuhi poeg Edgar Blok ning kuna vallavanema palga tõusu poolt kolmesaja euro võrra hääletas aasta lõpus seitse ja vastu kuus vallavolinikku, osutus Edgar Bloki hääl otsustavaks. Volikogu asus seisukohale et vallavanema poja osalemine hääletusel ei olnud õige ning võis minna vastuollu ka seadusega.

Viimasel istungil määrati volikogu esimehe Enno Eilo hüvitiseks 422 eurot ning vallasekretär Aimi Vaimelile volikogu sekretäri ülesannete täistmise eest 211 eurot kuus, ka nende tasud suureneseid kümme protsenti ning kehtivad tagasiulatuvalt 1. jaanuarist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles