Vanemad märkasid põllul poja surmasõidu teinud autot

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaigale Veadla külla toodi leinaküünlad, mälestamaks liiklusõnnetuses hukkunud noort meest.
Õnnetuspaigale Veadla külla toodi leinaküünlad, mälestamaks liiklusõnnetuses hukkunud noort meest. Foto: Marianne Loorents

Ööl vastu pühapäeva juhtus noorele inimesele surma toonud liiklus­õnnetus Veadla külas Väike-Maarja teel, kus suurel kiirusel juhitavuse kaotanud ja põllule rullunud auto juht hukkus, kaks kaasreisijat, 19aastane Rauno ja 16aastane Rainer, said raskesti vigastada.

Hukkunud noormees elas Pandivere külas. Üks külaelanik teadis rääkida, et Harri isa ja ema tulid tol ööl vanema poja sünnipäevalt Barto puhkemajast ning märkasid põllul tuttavat autot. Politsei neid avariipaiga lähedale ei lasknud, kuid vanemad said niigi aru, et juhtunud oli midagi kohutavat.

Politsei sai avariiteate poole kahe paiku öösel. Sündmuskoha läheduses elav Mare rääkis, et kuulis öösel mingit müra ja arvas, et tema maja nurka lõhutakse. Saunaaknast välja vaadates ei näinud naine midagi ja õue ei julgenud ta minna. “Meil siin palju pätte,” põhjendas ta.

Elutoa aknast vaadates märkas Mare eemal tulesid vilkumas. Seejärel hakkas tööle autoalarm. Siis sai naine aru, et on juhtunud liiklusõnnetus, ja helistas kohe hädaabinumbril 112.

Naine nägi, et keegi auto juures liigutab. Hiljem selgus, et see oli juhi kõrval istunud Rauno. “Ma ei julgenud lähedale minna, sest kartsin, et ­auto plahvatab,” jätkas Mare, kelle sõnul jõudis esimesena sündmuskohale politsei, seejärel päästjad ja siis kiirabi.

“Terve öö ei saanud magada,” sõnas Mare ja tunnistas, et kuuldes hommikul inimese hukust, hakkas ta süda kripeldama, et äkki oleks ikkagi auto juurde minnes saanud kellegi elu päästa. Veel sündmuskohal toimetavad politseinikud aga ütlesid, et ta poleks saanud enam midagi teha.

Mare sõnul on Vilgu – Väike-Maarja maantee väga kurviline ja sageli seal kihutatakse. Mõnikord isegi tuledeta ja jommis peaga.

Avariipaigas päästetöid juhtinud Väike-Maarja komando meeskonnavanem Margus Salla ütles, et vaatepilt oli kohutav. Juhi kõrval istunud noormees oli teadvusel. Päästja katsus tagaistmel oleva noormehe pulssi ja seda alguses ei tundnudki. Mõni aeg hiljem aga hakkas ka noorem kaasreisija liigutama.

Raeküla elanik Heldur ütles, et Harri oli rõõmus noormees. “Töökas poiss, naerunägu kogu aeg ees,” lisas ta. Mehe sõnul käis Harri Raekülas sageli vanemaid vaatamas.

Harri oli ostnud sõiduauto Volkswagen Passat vaid kaks päeva enne traagilist õnnetust. Teeolud olid õnnetuse ajal head. Kõigil kolmel autos olnud noormehel oli turvavöö kinnitatud. Politseinikud selgitasid, et sõiduauto kaldus Vilgu – Väike-Maarja tee 11,6. kilomeetril teepeenrale, kus juht kaotas selle üle kontrolli ja sõiduk rullus üle katuse vasakule teelt välja.

Politsei andmetel sai liiklusõnnetuses hukkunud Harri esmase juhiloa kolm kuud tagasi. Tema võimaliku joobe tuvastab ekspertiis.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust.

“Kuigi täpsed liiklusõnnetuse asjaolud on alles selgitamisel, võib oletada, et selle traagilise liiklusõnnetuse üks võimalikest põhjustest oli piirkiiruse ületamine,” ütles Rakvere politseijaoskonna juht Joel Alla.

“Kuigi öisel ajal on maanteel liiklejaid vähem ja tekib soov kiiremini sihtpunkti jõuda, ei tähenda see seda, et liikluspiirangutest ei pea kinni pidama.”

Maakonnas on tänavu liikluses hukkunud neli inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles