Vihm pani linna peole oma pitseri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetuse pidustused algasid põnnide paraadiga laupäeva hommikul.
Nädalavahetuse pidustused algasid põnnide paraadiga laupäeva hommikul. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Rakvere linnapäevi varjutasid tänavu jahedapoolne ilm, tugev tuul ja vihmasadu. Kõigest hoolimata läksid päevad siiski korda ja juba vaadatakse tulevikku.


Kõige koledam oli ilm linnapäevade kestel ilmselt reedese roti­jooksu ajal. Rakvere Rat Ra­ce`i projektijuht Taimo Kald­ma aga ütles, et vihm jook­su ei seganud. “Üritus oli su­per ja sõu pani asja käima,” arvas Kaldma.

Kontorirottide võidujooksul osales Rakveres tänavu vaid 13 võistkonda, kellest esi­mesena jõudis finišisse Rak­ve­re spordikool. Parima kostüümi auhinna pälvis IRL.

Napile osavõtule vaatama­ta täitis rotijooks oma eesmär­gi ja reedel anti Rakvere sotsiaalabikeskusele üle videokaa­mera koos vajaliku varustusega, mis soetati jooksu osavõtu­maksude eest.

Ilm peletas

Pika tänava käsitöölaat õit­ses laupäeval ja kiratses pü­ha­päeval, sest päris paljud müü­jaist pidasid laussajus suh­teliselt inimtühjal tänaval kaup­lemise asemel paremaks oma kolud kokku pakkida ja koju minna.

Ja ega jääjatelgi kõige paremini läinud, sest ööl vastu pühapäeva virutasid näljased linlased ühe kaupmehe masinast 24 kilo kalu.

Vilgas tegevus käis Virumaa Teataja hoovil, kus astusid üles nii kohalikud esinejad kui külalised Sigtunast, aga samuti kiriku noortemaja õuel, kus lapsed said meisterdada.

Rakvere Loovus­kes­ku­se meisterdamisnurgas müü­di ka Rak­vere linnakunstniku Jule Käeni di­sai­nitud särke kirjaga “Minu mees tantsib” ja “Tantsi minuga”. Nende vastu oli nii suur hu­vi, et 25 särki läks kaubaks juba laupäeva lõunaks.

Viimase müüs Käen ühele proua­le lausa oma seljast. Käe­ni sõnul polnudki plaanis sär­ke suures koguses teha, et asi oleks elitaarne. “Humoorikas idee müüb,” leidis linnakunstnik.

Elav oli sagimine ka JELD-We­ni telgis, kus lapsed said oma käega puust asju teha.

Kalapüügivõistlusel Rakve­re Koger oli 65 osalejat, võistluse korraldaja Allan Jaakuse sõnul püüti kõige suurem kala – 800grammine hõbekoger – tiigist välja enne võistluse al­gust ja see arvesse ei läinud.

Võistluse käigus sai kõige suurema kala, enam kui poole­kilose peegelkarbi, kätte Rai­vo Tomson, kes tuli ka võitjaks.

“Päris pirakaid sellel korral välja ei tõmmatud, aga 26. juunil on samas kohas uus võistlus ja võib-olla annab vetevana siis põnevamat saa­ki,” avaldas Jaakus lootust.

Linnuseöö oli Rakvere linnuse direktori Tiina Põllu sõnul päris vahva. “Külm ja kole ilm ilmselt peletas inimesed ära ja rahvast oli 150-200 ümber, aga iseenesest läks asi korda,” rääkis Põllu, rõhutades, et kindlasti on kavas kesk­ajapidusid veel korraldada. “Ehk näiteks kooliaasta alguse tähistami­seks,” pakkus Põllu.

Vorstifestivali plats oli pühapäeval poolteist tundi pärast algust täiesti inimtühi, kuid festivali korraldaja Erkki Laidinen ütles, et publiku vä­hesuse üle kurta ei saanud. Võistlejaid kon­kursil “Väärt vorst” oli aga eelmise aastaga võrreldes mõnevõrra vähem.

Kokkadel napib julgust

“Vorstitootjad on üritusel päris hästi esindatud, kuid har­rastuskokkasid, kes end proo­vile tahaksid panna, on veel vähevõitu,” märkis Lai­di­nen.

Laidinen ütles, et inimeste­le on millegipärast jäänud mul­je, nagu oleks vorsti valmistamine keeruline protsess, kuid tegelikult pole see palju raskem kui koduseid kotlette teha. “Vorstifestival on veel uus asi ja grillfestiga selle populaarsust võrrelda ei saa. Üritus vajab sissetöötamiseks liht­salt aega,” sõnas Erkki Lai­di­nen.

Ida-Eesti päästekeskuse Rakvere päästekomando lahtiste uste päevadel külastas päästjaid paarsada inimest. Ida-Eesti päästekeskuse ennetustöö büroo juhtivspetsialisti Milvi Kompuse sõnul olid kõige kaugemad külalised Kohtla-Järvelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles