Rakvere linn ja Lapua kinnitasid sõprussuhteid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Rannar Vassiljevi sõnul on Heina tänava detailplaneeringus arvestatud Rakvere-Sõmeru maantee neljarealiseks muutumisega.
Rakvere linnapea Rannar Vassiljevi sõnul on Heina tänava detailplaneeringus arvestatud Rakvere-Sõmeru maantee neljarealiseks muutumisega. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Laupäeva õhtul kirjutasid Rakvere linnapea Rannar Vassiljev ja Lapua linnavalitsuse liige Riitta Ampiala Rakvere Galeriis alla uuendatud Rakvere ja Lapua sõpruslinnade lepingule.


Rannar Vassiljev ütles, et Rakvere suhted Lapuaga on päris vahetud. “Meil on seal suur Rakvere fänn Pentti Kangas­luoma ja just sellised fännid on sõprussuhete hoidmisel väga olulised,” lausus linnapea.

Lapua linnavolikogu liige Teppo Ylitalo arvas, et sõprussuhted Rakverega tähendavad Lapua jaoks päris palju. “Ühiskond muutub kiiresti ja on tähtis, et meil oleks toimiv ühistegevus Euroopa Liidu sees,” tähendas Ylitalo.

Rakvere ja Lapua sõprussuhted on pikaajalised, esimene sõprusleping kirjutati alla juba 1990. aastal. “Selle aja jooksul on kujunenud välja palju suhteid inimeste tasandil ja see ongi kestva sõpruse alus,” rääkis Teppo Ylitalo.

Rannar Vassiljev ütles, et suhted linnade vahel toimivad erinevates valdkondades – lisaks tavapärastele kultuurisuhetele on oluline osa haridusel ja majandusel, uue lepinguga üritatakse rohkem kaasata ka kahe linna ettevõtjaid.

“Meie suhete laiapõhjalisust näitab seegi, et tulime siia 36-liikmelise delegatsiooniga, mis jaguneb erineva programmiga gruppideks, sest kõigil on vaja oma valdkonna asju ajada,” kõneles Teppo Ylitalo.

Sõpruse märgiks istutasid Rakvere ja Lapua linna esindajad pärast lepingu allkirjastamist tammikusse “Okaskrooni” juurde tammepuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles