Rakvere - doonorite linn

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Neljandat aastat järjest saab Rakveres verd anda ka doonoritelgis.

Kaitseväe telk on keskväljakul juba esmaspäevast ja esimene päev möödus vägagi edukalt.

Doonorluse arendusjuht ja projekti eestvedaja Ülo Lomp ütles, et vereandmine muutub iga aastaga aina populaarse­maks. “Kui eelmisel aastal kogusime Rakveres esimesel päeval 130 veredoosi, siis esmaspäeval käis meil koguni 176 doonorit verd loovutamas. Kui niimoodi jätkub, jõuab nende arv lõpuks poole tuhandeni välja või rohkemgi,” rääkis Lomp.

Rakverest kõneldakse üldjuhul ikka kui heast ja aktiivsete doonorite linnast. “Rakve­re on meil algusest peale sihiks olnud ja enamasti iga kuu ta­gant satume siia,” teatas doo­nortelgi projekti eestvedaja. “Enamasti käivad siitkandist noored. Esimest korda tullakse peamiselt põnevusest, aga neil, kes jäävadki käima, on soo­vi kedagi aidata. Väga paljud noored on öelnud, et tahavad head teha ja ei jõua ära oodata oma 18. sünnipäeva,” kõneles Ülo Lomp.

Doonoritelkide sihiks on tutvustada doonorlust üha enamatele ning tuua doonoriks olemise võimalus koju kätte ka neile, kes elavad väljaspool Tallinna, Tartut, Pärnut või Kohtla-Järvet, kus asuvad alalised vereloovutuskohad. Telgi põhieesmärk on teha doonorlus nähtavaks ja tuua see rahva sekka ning Ülo Lomp arvab, et selle ülesande on nad juba täitnud.

Tänavu on doonoritelgi eestvedajad esimest korda otsinud toetajaid ka kohalike ettevõtete hulgast. Rakverest pakuvad omapoolset tuge kohvik Art Café, AS Pihlaka ja ka Rakvere Lihakombinaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles