Rakveres seisid inimesed toiduabi järjekorras

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduabi on Valgamaal jagatud varemgi.
Toiduabi on Valgamaal jagatud varemgi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile jagati Rakvere sotsiaalabikeskuse ees, Lennuki tänaval ja ka sotsiaalmajas väikse sisse­tulekuga inimestele Euroopa Lii­dust tulnud toiduabi - ja­hu­too­teid ja pudruhelbeid.


Linna sotsiaaltöötajatel on teh­tud toimetulekuraskustes pe­redest või mõne sotsiaal­toe­tu­se saajatest nimekirjad, mille alu­sel abipakke jaotati.

“Täna saavad veel toetust ka kõik need, kelle pension on 5000 krooni ja alla selle, aga mis tulevikus saab, seda ei tea,” rääkis Rakvere linnavoli­ko­gu sotsiaalkomisjoni esimees Karl Mäesepp. Tema sõnul teeb heameelt, et kõik ko­ha­le­tulnud on ka abi saanud ja kedagi ilma ei jäeta. “Tean, et siin on ka selliseid inimesi, kel­lel on suurem pension, ja ka nende nimi läheb kirja, sest me ei taha kedagi alandada ega kellelegi liiga teha,” lisas ta. Hinnanguliselt ulatus toidu­abi saajate hulk 800 inimeseni.

“Üritus on kulgenud hästi, mõ­ni üksik on natukene virise­nud, kuid ütlemisi tuleb ikka. Aga püüame aidata kõiki ja ini­me­sed ei häbene ka seda abi vas­tu võtmast,” rääkis Mäesepp.

Üldiselt ootasidki inimesed kan­natlikult oma järjekorda, kuid seisjad teadsid rääkida, et hommikupoole oli tekkinud pi­kas sabas ka kerge rüselus.

Kõigil, kes pole veel ­helbeid või makarone saanud, aga peak­sid saama, on võimalus neid kü­si­ma minna linna toi­me­tu­le­ku­spetsialistilt või sot­siaal­majast Vabaduse tänaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles