Teatri armastatuimad on Tarvo Sõmer ja Ülle Lichtfeldt

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk lavastusest "8 armastavat naist".
Hetk lavastusest "8 armastavat naist". Foto: Rakvere Teater

Teatrikuu lõppedes kuulutas Rakvere teater välja traditsioonilise publikuküsitluse, et selgitada välja vaatajatele enim meeldinud lavastus ning nais- ja meesnäitleja. Ligi kuu aega kestnud lemmikuotsingus ütlesid oma sõna sekka pea tuhat inimest. Nende häälte tulemusena selgus, et publiku lemmiklavastuseks on „8 armastavat naist“. Meesnäitleja kategoorias sai enim hääli Tarvo Sõmer ja naisnäitleja lemmiku tiitli sai Ülle Lichtfeldt.

„8 armastavat naist“ lavale toonud Eili Neuhausile pole see esimene kord võtta vastu publikulemmiku tiitlit, sest sama auhinna pälvis ta ka üle-eelmisel hooajal lavastuse „Kaasavaratu“ eest, mis peagi mööda Eestit ringi tuuritama hakkab.

Vaatajate sümpaatia pälvinud kriminaalne komöödia „8 armastavat naist“ on seevastu ringreise teinud juba üle aasta ja väsimusmärke pole seni paista. Eili sõnutsi on lavastades tema jaoks tähtsaim pidada publikuga dialoogi ja selline tunnustus kinnitab, et see on ka õnnestunud. „Loodan, et see ei jää viimaseks kõneluseks“, lisas ta naerdes.

Ka lemmiknäitlejate kategoorias tunduvad olema lemmikud kindlalt paigas, sest publiku poolehoiu võitsid sarnaselt eelmisele hooajale Ülle Lichtfeldt ja Tarvo Sõmer. Ülle on ühtlasi ka üks kaheksast naisest publiku lemmiklavastuses. Tarvo seevastu mängib üht pearolli lavastuses „Leegionärid“, mille lavastaja Madis Kalmet varasemalt Rakvere Teatri kolleegipreemia ja Eesti teatri aastaauhinna pälvis.

Rakvere Teater tänab kõiki publikuküsitluses osalenuid. Nagu lubatud, loositi kõigi vastanute vahel välja priipääsmeid Rakvere Teatri suvelavastustele, mida on sel aastal kaks.

Mais esietendub Palmse mõisa moonakatemajas koos ansambliga Kõrsikud vaimukaid vimkasid täis koguperelavastus “Mina olin veel väikene”. Juunis saab Lääne-Virumaal Uuskülas Tooma talus näha Üllar Saaremäe poolt lavastatud Iiri põnevuslugu “Üks pealuu Connemaras”. Õnnelikud võitjad, keda suvel etendusele oodatakse on Tiina Kärmik, Aivo Orumägi ja Monika Eespakk.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles