Vahistati kaks mõrvas kahtlustatavat meest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Politsei pidas eelmisel neljapäeval kinni 21aastase noormehe ja sellel esmaspäeval 17aastase noormehe, kes võeti prokuratuuri taotlusel vahi alla kahtlustatuna 86aastase mehe mõrvamises Lääne-Virumaal selle aasta märtsis.

Käesoleva aasta 2. märtsil leiti Laekvere vallas Muuga külas asuvast majast 86aastase meesterahva peksmistunnustega surnukeha. Sündmuse uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku mõrva käsitleva paragrahvi alusel. Praeguseks hetkeks kogutud andmetele tuginedes võib öelda, et tegemist oli tapmisega röövimise eesmärgil.

"Kui kurjategijateni ei jõuta koheselt, siis ei tähenda see, et nende tabamiseks ei tehta tööd. Sündmuskohalt leitud jälgede analüüsimine ning ekspertide töö hinnangu andmiseks on mahukas ja aeganõudev. Antud juhul tegi politsei mitu kuud pingsat tööd kogumaks tõendeid konkreetsetele isikutele mõrvakahtlustuse esitamiseks. Kohus pidas tõendeid piisavaks, et anda luba kahe isiku vahi alla võtmiseks," ütles Viru Ringkonnaprokuratuuri Rakvere osakonna vanemprokurör Sirje Merilo.

Karistusseadustik näeb mõrva eest, mis on toime pandud kas röövimise või omakasu eesmärgil süüdimõistmisel karistusena ette kaheksa kuni kahekümneaastase või kuni eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles