Pangaautomaadid hakkavad väljastama 5euroseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: jupiterimages.com

Eestis tegutsevad pangad teatasid, et tagamaks võimalikult sujuva ülemineku kroonidelt eurole täidavad pangad ühise sularahaautomaatide võrgu eurodega varem, et 1. jaanuarist oleks klientidel võimalik eurosid automaatidest võtta.


Riiklikust üleminekuplaanist lähtuvalt saab paralleelkäibe perioodil, 1.-14. jaanuarini, Swedbanki pangaautomaatidest 10-, 20- ja 50-euroseid rahatähti ning alates 15. jaanuarist viib pank automaatidesse ka viieeurosed.

“Et olla kindel selles, et  keerukal euro ja krooni paralleelkäibe perioodil läheks rahatähtede väljaandmine automaatidest sujuvalt, ei lisa me viieeuroseid mitte sel ajal, vaid kohe pärast paralleelkäibe perioodi,” selgitas otsust Swedbanki europrogrammi koordinaator Hanno Hussar.

Nordea Pank Eesti ja Sampo Pank on valmis viieeuroseid rahatähti väljastama sularahaautomaatides alates 1. jaanuarist.

Ka SEBi automaatidest saab viieeuroseid alates 1. jaanuarist. SEBi e-tehnoloogia divisjoni direktori asetäitja Meelis Nurga sõnul näitavad testide tulemused, et viieeuroste väljastamine pangaautomaatidest on tehniliselt võimalik.

PacNet Services portaali andmetel väljastavad euroala riigid rahaautomaatidest minimaalselt järgnevaid nominaale: Austria, Belgia, Kreeka, Itaalia, Luksemburg 20 eurot; Saksamaa, Iirimaa, Malta, Holland, Hispaania ja Küpros 10 eurot ning Portugal 5 eurot.

Prantsusmaal on olenevalt masinast võimalik välja võtta minimaalselt 10 või 20 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles