Kaunid kontserdid meelitasid Käsmu muusikat nautima tuhandeid inimesi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunite kontsertide sarjas esines ka mullu Käsmu meremuuseumis Marko Matvere.
Kaunite kontsertide sarjas esines ka mullu Käsmu meremuuseumis Marko Matvere. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru Folgi korraldatud “Kaunite kontsertide” sari Käsmus meelitas kohale tuhandeid huvilisi, sest paljude hinnangul on tegemist Eesti kõige ilusama esinemispaigaga.


8.-15. juunini esinesid Käsmu meremuuseumi taha seatud laval “Kaunite kontsertide” sarjas paljud Eesti muusikud. Kontserdid tõid kaptenite külla kokku tublisti üle 10 000 inimese.

Kõige suurem publikuhuvi valitses ülemöödunud kolmapäeval Jaak Joala laulude vastu, kus rahvas siirdus nostalgialainele. Avalikkusest eemale tõmbunud meistrit ennast oma juubelikontserdil ei olnud, tema kuulsaks lauldud palu esitasid teised tuntud tegijad.

Sarja avas Marko Matvere oma “Mustlasvankriga” üleeelmisel teisipäeval, kuhu samuti kogunes üle 3000 inimese, ettevõtmise lõpetas läinud teisipäeval Eesti filmimuusika õhtu, mida austas oma kohalviibimisega ka kultuuriminister Laine Jänes.

Kõige vähem inimesi, umbes 400, oli pühapäeval, mil esines Lauri Saatpalu, kuid sel ajal oli ju Rakveres meeste tantsupidu.

Korraldaja Peep Veedla jäi rahva huviga väga rahule. “Inimesi saabus kohale mitmelt poolt, mitte ainult Virumaalt ja Tallinnast, vaid ka Lõuna-Eestist,” ütles Veedla.

Ta lisas, et vihma ei tulnud kontserdipaigas ühelgi õhtul, kuigi mujal sadas. “Käsmus oled nagu vanajumala selja taga, jääb mulje, et ka ilmataat on kaptenite soost,” muigas Veedla.

Peep Veedla lisas, et kaunimat kontserdipaika Eestis ei leia, aga peab veel vaeva nägema, et teha ka lava ilusaks.

“Folk pressib mühinal peale, puhata ei saa, nii palju on veel teha ettevalmistusi. Aga kui inimesed seda kõike naudivad, siis saab ise samuti tohutu rahulduse,” kinnitas Veedla.

Viru Folk peetakse Käsmus augustikuu esimesel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles