Omavalitsused said riigilt natuke lisaraha

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa valla vapp.
Tapa valla vapp. Foto: Graafika

Valitsus eraldas kohalikele omavalitsustele 39 miljonit krooni toetust tulubaasi stabiliseerimiseks.

Lisaks said omavalitsused 58 miljonit krooni toimetulekutoetuste väljamaksmiseks. Mõlema toetuse maksmiseks on vahendid ette nähtud riigieelarve omavalitsuste tasandusfondis.

Omavalitsuste tulubaasi stabiliseerimise toetust makstakse neile kohalikele omavalitsustele, kelle põhitulud on 2010. aasta esimese nelja kuuga langenud üle 20 protsendi, võrreldes 2008. aasta sama perioodiga. Kokku toetatakse 87 omavalitsust.

Lääne-Virumaal saab tulubaasi stabiliseerimise toetust üheksa omavalitsust kokku 1,86 miljonit krooni. Kõige rohkem saavad lisaraha Kunda linn (443 000 krooni) ja Tamsalu vald (404 000 krooni).

Tulubaasi stabiliseerimise toetust ei saa Laekvere, Rakke, Rägavere, Tapa, Vihula ja Vinni vald.

Toimetulekutoetuste väljamaksmiseks saavad lisaraha 13 omavalitsust, lisa ei anta Tamsalu ja Rakke vallale. Kokku saavad Lääne-Virumaa omavalitsused toimetulekutoetuste maksmiseks lisaks 4,196 miljonit krooni, kusjuures Rakvere linn ja Tapa vald saavad kumbki juurde veidi üle miljoni krooni.

Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg ütles, et toime­tulekutoetuste maksmiseks vallal praegu raha jätkub. “Meil on toimetulekutoetusteks kuluv summa küll päris suur, aga valitsuse eraldatust esialgu piisab,” selgitas vallavanem.

“Küll tuli päris korralikult stabiliseerimisraha ja tänu sellele oleme eelarvega graafikus,” rõõmustas Uudeberg.

Kunda linnapea Allar Aron ütles, et lisaraha kulub kindlasti marjaks ära ja tegemist on väga hea uudisega. “Hea meel on ka sellest, et mais oli tulumaksu laekumine üle hulga aja eelmisest kuust pisut parem,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles