Võsu spordihoonet hakkab tulevikus haldama loodav sihtasutus

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu spordihoone peaks edaspidi efektiivsemat kasutust leidma.
Võsu spordihoone peaks edaspidi efektiivsemat kasutust leidma. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Võsu spordihoonele peab edaspidi efektiivsema kasutuse leidma loodav sihtasutus, mis saaks katusorganisatsiooniks teistelegi vallas tegutsevatele mittetulundusühingutele.


Vihula vallavolikogu võttis üleeilsel istungil vastu otsuse moodustada sihtasutus, mis hakkab haldama Võsu spordihoonet.

Kuigi märtsis kuulutas Vihula vallavalitsus välja konkursi Võsu spordihoone arendaja leidmiseks, et hoonet efektiivsemalt kasutataks ning elanikkonnale ja turistidele pakutaks rohkem teenuseid, ja leidus kaks asjast huvitatut, otsustati siiski sihtasutuse moodustamise kasuks. Millist nime SA kandma hakkab, on veel otsustamisel.

Vihula abivallavanem Urmas Osila rääkis, et sihtasutus haldaks nii spordihoonet kui randa. Sihtasutusele võimeka juhi leidmiseks korraldab vald avaliku konkursi ja kindlasti hakkab sellel olema nõukogu. Samas koondaks sihtasutus enda alla teisi vallas tegutsevaid mittetulundusühinguid ja jagaks rannaterritooriumi.

Võsu spordihoone arendamise vastu üks huvi tundnutest oli Rakvere spordikeskus, kelle oskusteavet soovib Vihula vald kindlasti kasutada. “Nad on meie maakonnas kõige paremad asjatundjad sellel alal. Ja kuna nad haldavad kõiki spordi­hooneid Rakveres, siis nad võik­sid laieneda,” arvas Osila.

Edasiviiv samm

Rakvere spordikeskuse direktor Erich Petrovits nägi üleeilses volikogu otsuses edasiviivat sammu. “Kohe alguses oli teada, et juriidiliselt on see (kui Rak­vere spordikeskus haldaks Võsu spordihoonet – toim.) väga keeruline, et ühe omavalitsu­se allasutus kandideerib teises oma­valitsuses valla hallatava asu­tuse arendajaks,” märkis Pet­rovits, kuid lisas, et spordikeskus on jätkuvalt huvitatud oma oskusteabe jagamisest ja abis­tamisest, et spordirajatis Võsul korralikult toimima saada.

Seda enam, et tegemist on ik­kagi ühe ja sama Lääne-Virumaaga. Kas sihtasutusega hakkab siis koostööd tegema Rakve­re linn või keegi isikuliselt, on Petrovitsi sõnul otsustamise küsimus.

Peaasi, et Vihula vald ja ennekõike vallarahvas, kes spor­dihoonet kasutab, oleks rahul.

Oma panusena korraldab Rakvere spordikeskus juba augusti lõpus Võsul osa NG MINI CUPist.

Rohkem turniire

“Koostööpartnerina üritame sinna saada turniire. Neil on korralik saal ja meie võit on juba see, kui partnerina seal oma üritusi korraldame,” ütles Petrovits.

Vihula vallavolikogu esimehe Vello Väinsalu sõnul on sihtasutuse moodustamise peamine eesmärk tagada Võsu ja selle lähiümbruse areng ja jätkusuutlikkus, aga seda pole praktiline teha valla eelarve kaudu, vaid selleks peab olema n-ö eraldi keha.

Valla arendusnõunik Anneli Kivisaar lisas omalt poolt, et sihtasutusel on lihtsam ka projektidest raha taotleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles