MTÜ-d said toetust vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemiseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sendid.
Sendid. Foto: Lennart Rikk

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri käskkirjaga eraldatakse Euroopa vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemise aasta raames MTÜ-dele nende tegevuses inimeste aktiveerimiseks ja sotsiaalse kaasatuse edendamiseks 635 000 krooni.

"Hea, et saame projektikonkursi raames võimaliku vaesusriski vähendamiseks toetada lapsi, peresid, eakaid ja puudega inimesi erinevates Eesti piirkondades," tundis minister heameelt.

MTÜ Mõdriku Arendusselts saab 9500 kooni oktoobris sotsiaalse ettevõtluse teabepäeva korraldamiseks, et leevendada töötust ja sellega kaasnevaid probleeme Rakveres ja Lääne-Virumaal.

Veel saab projektikonkursil osalenud MTÜ Fecilitas 49 887 krooni pikaajaliste töötute sotsiaalse tõrjutuse leevendamiseks Keila töötute klubis.

MTÜ Võrumaa Naiste Ühendus saab 35 000 krooni Võrru naiste ja laste varjupaiga rajamiseks, samuti on projekti eesmärk kutsuda avalikkust üles koostööle perevägivallast põhjustatud tõrjutuse ja vaesuse süvenemise ennetamisele.

MTÜ Eesti Saarte Kogu saab 23 000 krooni toimetuleku ja sotsiaalabi võimaluste parandamiseks Eesti väikesaartel. MTÜ Pärnumaa Tarbijaühing saab 39 000 krooni võlanõustamisteenuse pakkumiseks probleemsetele peredele, perepäevade ja koolides väitlusturniiride korraldamiseks ning toimetuleku info- ja abimaterjali koostamiseks.

MTÜ Varstu Noorteklubi Kõgõkogo saab 33 000 krooni detsembris noortele vaesuse ja tõrjutuse vastu võitlemise diskussiooni korraldamiseks.

2010. aasta on Euroopa Liidus kuulutatud vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemise aastaks. Selle eesmärk on tõsta teadlikkust sotsiaalsest tõrjutusest ja edendada aktiivset kaasatust. Samuti edendada kodanikeühenduste, kohalike omavalitsuste ja teiste organisatsioonide koostööd ning tekitada ühiskonnas nähtavat diskussiooni vaesuse ja tõrjutuse vastu võitlemise, inimeste aktiveerimise, sotsiaalse kaasatuse edendamise, vastutuse ja õiguste üle.

Aasta raames kuulutas sotsiaalministeerium kodanikeühendustele välja väikeprojektikonkursi. Konkursile laekus 96 projekti, neist rahastada õnnestus 23 projekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles