Lääne-Viru maavalitsuse infoveebis levisid petukirjad

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru maavalitsus.
Lääne-Viru maavalitsus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Lääne-Viru maavalitsuse hallatavas maakonna infoportaalis olid üle kuu aja üleval kuulutused, millega ilmselt üritati kergeusklikelt raha välja meelitada.

Mai keskpaigast eelmise nädalani rippus Lääne-Virumaa infoportaalis virumaa.info vähemalt kuus kuulutust, millega ilmselt prooviti leida kergeusklikke, et neilt raha välja meelitada.

Kui tavaliselt on sellised petukirjad seotud mingi lotovõiduga, siis sedapuhku pakuti hoopis laenu, laenupakkujaks olid aga mingid tundmatud välismaised firmad. Kui Virumaa Teataja maavalitsust kuulutustest informeeris, kadusid need kiiresti.

Napib raha

Siseministeeriumi pressinõunik Kristel Tuul ütles, et infoportaali võimalikult avatuks ja kasu­tajasõbralikuks keskkonnaks muutmiseks on igaühel võimalus kuulutusi ja infot avaldada.

“Samas on maavalitsuse avalike suhete spetsialisti kohustus tagada seal avaldatava info korrektsus,” lisas ta.

Maavalitsus sulges aga järgmisel päeval pärast sobimatute kuulutuste eemaldamist kogu kuulutuste rubriigi.

Maavanem Einar Vallbaum ütles, et eelmise maavanema ametiajal käivitatud portaal ei ole korralikult tööle hakanud ja maavalitsusel puudub selle ülalpidamiseks raha.

“Kavatsen pöörduda omavalitsusliidu poole küsimusega, mis portaalist saab,” lausus Vallbaum. Ja lisas, et võib-olla tuleks see hoopis Väike-Maarja vallale kinkida, sest just seal on praegu ametis portaali ellukutsujad, endine maavanem Urmas Tamm ja koos Tammega maavalitsuses avalike suhete spetsialistina töötanud Hilje Pakkanen.

Tuleks teatada

Ida prefektuuri kriminaalbüroo Rakvere kriminaalteenistuse juhi Kalmer Pere sõnul ei ole Lääne-Virumaal politsei poole viimasel ajal libakirjadega seotud kelmusjuhtumitega pöördutud.

“Tegemist võib olla internetis liikuva rämpspostiga, mis haagib ise ennast portaalile külge,” ütles Kalmer Pere, kelle hinnangul on tegemist ilmselt internetipõhise Google-tõlkega ja kirjad võivad olla üles riputatud mis tahes maailma otsas.

“Siinkohal oleks hea, kui inimesed niisuguseid kirju märgates sellest portaalipidajale-haldajale teataks, kes saab need siis maha võtta,” lisas Pere.

Ida prefektuuri kriminaalbüroo juht Rauno Klaos soovitas inimestel olla selliste kirjade suhtes äärmiselt ettevaatlik.

“Vigane kirjapilt ja vormistus on juba vihje, et tegemist võib olla libaettevõtte ja libateenuse pakkujaga,” rääkis Klaos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles