Lääne-Virumaal töötas mullu 280 omavalitsusametnikku

Virumaa Teataja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa vapp.
Lääne-Virumaa vapp. Foto: Internet

Teisipäeval avaldas rahandusministeerium avaliku teenistuse 2009. a aastaraamatu, millest selgub, et Lääne-Viru kohalikes omavalitsustes töötas mullu kokku 280 ametnikku. 2008. aastal oli see arv 282.

Enamikus maakonna kohalikes omavalitsustes on ametnike arv jäänud 2008. aastaga võrreldes samale tasemele, Haljala ja Sõmeru vallas on üks ametnik aastaga lisandunud, Laekvere, Tapa ja Väike-Maarja vallas ning Rakvere linnas ühe võrra vähenenud.

Kõige suurema ametnike arvuga kohalik omavalitsus maakonnas on Rakvere linn, kus töötas 43 ametnikku, Tapa vallas oli mullu 36 ametnikku. Rägavere vallas töötas 7 ametnikku.

Maakonna omavalitsuste ametnikest moodustasid kõrgemad ametnikud 32% (90), vanemametnikud veidi üle poole (149) ning nooremametnikud 15% (41).

Haridustaseme järgi jagunesid Lääne-Viru maakonna omavalitsuste ametnikud järgmiselt: 157 oli kõrgharidusega (56%), keskeriharidusega - 88 (31%), keskharidusega - 35 (13%).

Eesti suurima ametnike arvuga omavalitsus on Tallinna linn, kus on tööl 1424 ametnikku. Tallinnast umbes neli korda väiksemas Tartus on ametnikke suhteliselt oluliselt vähem - 289 ehk pisut rohkem kui Lääne-Virumaa omavalitsustes kokku.

Kõige vähem ametnikke - vaid kolm - töötab Piirissaare vallas.

Avaliku teenistuse aastaraamatut antakse välja igal aastal 23. juuniks, mille ÜRO peaassamblee on nimetanud avaliku teenistuse päevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles