Lahemaal Hundisilma jaaniõhtul käis ka Venemaa Raudtee juht

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peoperemees Edgar Savisaar ja Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin Hundisilmal.
Peoperemees Edgar Savisaar ja Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin Hundisilmal. Foto: Kasper Mäe

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar pidas jaaniõhtut Lahemaal oma Hundisilma talus, kuhu oli aasta lühimal ööl kohale tulnud üsna värvikas ja prominentne seltskond, kutsed olid saadetud umbes 150 inimesele.

Mõne vanema peolise hinnangul oli seekord kohal palju uusi nägusid, kellest osa tundmatudki.

Läänevirulastest võis Hundisilmal kohata Savisaare vanu võitluskaaslasi Lembit Kaljuveed, Toomas Varekit ja Toomas Väinastet abikaasaga, aga ka noori jüngreid, näiteks Siret Kotkat.

Samuti olid jaanitulel Hans Kruusamägi ja Jüri Landberg. Paljude keskerakondlaste hulgast võis ära tunda poliitikuid, kultuuriinimesi ja teisi avaliku elu tegelasi. Näiteks olid kohal nii Linnar Priimägi kui ka Lauri Leesi, Allar Levandi kui ka Diana Klas, teiste seast paistis silma kaunis Kati Toots oma pisipõnniga.

Kõige prominentsem külaline Hundisilmal oli kahtlemata Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin, kes osales eile Tallinna linnavalitsuse korraldatud majanduskonverentsil, kus arutati Eesti-Vene majanduse ja transpordisuhete üle.

Jaanituli süüdati kella kümne ajal ning söögiks pakuti tavalisi jaaniroogi. Keelekasteks oli saadaval ka väga erinevat sorti alkoholi, kuid sellest hoolimata oli üldine meeleolu vaoshoitud ja viisakas.

Külalistele esines Mart Sander oma orkestriga, kapell ja tütarlasteansambel Violina. Hundisilmal on jaaniõhtuid korraldatud 14 aastat, ajast, mil Edgar Savisaar selle vana metsavahitalu endale kunagise maavanema Lembit Kaljuvee soovitusel leidis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles