Venevere rahvas saab koos käia uuenenud seltsimajas

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venevere Haridus- ja Kultuuriseltsi juht Eerik Lumiste kolm aastat tagasi Venevere väsinud klubihoone ees. Peagi saavad kohalikud aga mõnusasti koos käia renoveeritud seltsimajas.
Venevere Haridus- ja Kultuuriseltsi juht Eerik Lumiste kolm aastat tagasi Venevere väsinud klubihoone ees. Peagi saavad kohalikud aga mõnusasti koos käia renoveeritud seltsimajas. Foto: MARJA-LIISA PLATS/VIRUMAA TEATAJA

Venevere seltsimaja teine korrus on kahe miljoni krooni euroraha toel saanud uue ilme, ehitustegevus aga veel jätkub.


Venevere seltsimaja on tegutsenud juba aastaid kunagises koolimajas, millel on külaseltsi eestvõttel ning euroraha toel ära vahetatud katus, veel on esimesele korrusele ehitatud korralikud ruumid kooskäimiseks, ürituste korraldamiseks ja sportimiseks, seltsimajast ei puudu ka saun.

Mõni aasta tagasi otsustasid aktiivsed külaelanikud, et korda on vaja saada ka hoone teine korrus ehk katusealune, mis 1950. aastate alguses, kui avati koolimaja, jäi lõpuni ehitamata.

“Teise korruse ehitus on olnud pikaajaline projekt,” rääkis Venevere Haridus- ja Kultuuriseltsi juht Eerik Lumiste.
Seni on ehituseks kulunud kaks miljonit krooni PRIA külameetmest taotletud raha ning palju töid on juba tehtud.

Päris valmis on heledates oranžikates toonides ruum, mida saab kasutada nii mängudetoana, kus näiteks lauatennist harrastada, aga ka suurema saalina ürituste korraldamiseks.

“Siin on kõik uus, varasemast katusepealsest ei jäänud sisuliselt midagi järele,” tutvustas Lumiste ning lisas, et uued on nii seinad, laed kui põrandad. Hiljuti sai Venevere Haridus- ja Kultuuriselts nõusoleku PRIALT seltsimaja ehituse lõpetamiseks, milleks kulub veel umbkaudu miljon krooni.

“Selle eest ehitatakse valmis neli tuba, kuhu tulevad tegevusruumid, kus saab korraldada ringide tööd,” rääkis Lumiste. Osa töid on seal juba tehtud, näiteks ette pandud uksed ning toestatud uued põrandad. “Põrandatele tuleb küll veel kate peale,” selgitas Eerik Lumiste.

Ühe ruumi saavad oma käsutusse pillimehed, teiste puhul pole veel täpselt otsustatud.

“Küllap me neile juba piisavalt kasutust leiame,” sõnas Lumiste.

Haridus- ja kultuuriseltsi juht loodab, et seltsimaja ehitus lõpeb sügiseks.

“Kui teine korrus valmis saab, on külaelanikel palju avaramad võimalused,” ütles Lumiste, kelle sõnul pole vähem oluline, et üks küla ja valla jaoks tähtis maja - koolimaja - korralikult korda saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles