Naiskodukaitsjad õppisid igapäevaturvalisust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suletud Võsu päästekomando.
Suletud Võsu päästekomando. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Võsul toimus naiskodukaitse igapäevase turvalisuse kursus. Tegemist oli üldhariva koolitusega, kus käsitletakse teemasid, millega inimesed iga päev kokku võivad puutuda. Õppusel osalesid naiskodukaitsjad Viru, Alutaguse ja Jõgeva ringkonnast.


Räägiti tuleohutusest, päästetöödest kustutiga, keskkonnaohtudest, kuritegudest ja nende ennetamisest, narkokuritegudest, perevägivallast ja uppuja päästmisest. Külastati Võsu päästekomandot, tutvuti nende maja ja masinatega.

Esimest kursusepäeva alustati tuleohutusega. Pärast lõunat õpiti päästetöid kustutiga, mille järel sõideti Võsult välja, kus jätkus tund tegutsemist vees. Päästetöötajatega sisustati kuus tundi, mille järel Liis Lill rääkis keskkonnaohtudest.

Teisel päeval kõneles abipolitseinik kapral Aare Veedla kuritegevusest ja selle ennetamisest. Käsitleti perevägivalla ja narkokuritegevuse teemasid. Päeva lõpetas meditsiiniõpe traumadest ja verejooksudest, selle viis läbi lipnik Heiki Porval.

Enim emotsioone tekitasid naiskodukaitsjatele praktilised harjutused. “Kõige põnevam oli see, et lisaks näidetele elust enesest sai ise harjutada tulekustutiga tule kustutamist ja proovida uppujat veest päästa,” rääkis naiskodukaitsja Kristi Raudsepp.

“Minu jaoks täitis õpe oma eesmärgi, sest see oli õpetlik ja huvitavalt üles ehitatud,” lisas Raudsepp.

Teist aastat naiskodukaitse Viru ringkonnas korraldatava kursuse “Igapäevaturvalisus” eesmärk on koolitada teadlikke ühiskonnaliikmeid, kes oskavad enda ümber toimuvat jälgida, võimalikele ohtudele tähelepanu juhtida ja kaaskodanikele nende turvalisuse suurendamiseks näpunäiteid jagada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles