Linnavareste suvine rõõm: toitu on lademes

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automürina peale õhku tõusnud tuvid.
Automürina peale õhku tõusnud tuvid. Foto: Eva Klaas

Rakvere on täis vareste kraaksumist, neid jagub nii parkidesse kui korrusmajade juurde, aga vareste tegevust võib jälgida ka südalinnas asuval keskväljakul.

Nüüd, kus suvi on käes ning inimesed meeleldi keskväljakul aega veedavad ning jutlemise kõrvale jäätist limpsivad, saiakest söövad või limonaadi joovad, meeldib seal ka varestele üha enam.

Kuigi hallvaresel on praegu looduslikku toitu lademes, tema eineks sobivad nii närilised, selgrootud kui kahepaiksed, ei ütle ta kergest saagist- inimese toidujöötmetest ära.

Ning kergest kõhutäiest (keskväljakul ei pea selle leidmiseks alati isegi prügikasti sisemust “revideerima”) varesele piisab, et end ka südalinnas paljude inimeste naabruses mõnusalt ja hästi tunda.

Vares pole aga loomulikult ainuke lind, kes inimeste lahkust meeleldi oma huvides ära kasutab.

Pidevalt elavad asulates kodutuvid, kes tänu inimeste abile näevad välja päris kopsakad ning meenutavad teinekord märksa kogukamat lindu-vutti.

Pilt , mis avanes Rakvere südalinnas jalutajatele reede õhtupoolikul, kui keskväljaku juures asuvas taksopeatuses jalutas ning otsis toidupoolist vähemalt sadakond tuvi korraga, siiski päris igapäevane ei ole.

Peatusse sõitnud takso peletas tuvid lendu - neid polnud palju vähem kui sügisel kogunema hakkavates väiksemates parvedes rändlinde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles