Sillamäe nelja lasteaia töötajad läbisid eesti keele õppe

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Täna annab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) Sillamäe lasteaias Rukkilill üle tunnistused linna nelja lasteaia 20 töötajale eesti keele kursuste eduka läbimise kohta B1 ja B2 tasemel.

Lasteaedade Rukkilill, Helepunased Purjed, Päikseke ja Jaaniussike töötajad osalesid 120-tunnises ühises keelekoolituses, mille programmi töötasid MISA ja keeleõppe eksperdid välja nende lasteaedade endi ettepanekute ja näpunäidete põhjal.

MISA elukestva õppe üksuse juht Eduard Odinets on kindel, et tänased tunnistuste vastuvõtjad said kursustest enam abi, kui nad oleksid saanud tavapärastest, laiemale sihtgrupile suunatud koolitustest. „Olen veendunud, et kitsale sihtrühmale – antud juhul siis nelja ühes keskkonnas tegutseva lasteaia töötajatele – suunatud spetsiifiline koolitus on nende inimeste jaoks üks efektiivsemaid mooduseid oma töökohas eesti keelt kasutama hakata,“ rääkis ta.

Taolise õppe raames on tagatud õppurite suurem osalus ja pühendumus, sest ettepanekud on tehtud enamasti asutuse töötajate endi initsiatiivil ja kursused toimuvad valdavalt asutuste oma ruumides. Keeleõppes osalevate inimeste pühendumist ja motivatsiooni näitab seegi, et enamik kursustel osalejaid on võtnud endale eesmärgiks eesti keele tasemeeksami sooritamise.

Keelekursus toimus MISA tegevuse „Eesti keele omandamisele suunatud tööjõuvahetused ja keeleõpe ebapiisava eesti keele oskusega täiskasvanutele“ ning Sillamäe lasteaednike endi initsiatiivi tulemusel Euroopa Sotsiaalfondist rahastatava programmi „Keeleõppe arendamine 2007-2010“ raames. Sillamäe lasteaednike keelekursus oli üks esimesi, mis 2010. aastal spetsiaalselt konkreetse avaliku sektori asutuse töötajatele korraldatakse.

Kokku saavad käesoleva aasta jooksul spetsiifilist, just nende asutuste eripäradest ja vajadustest lähtuvat eesti keele õpet 57 avaliku sektori asutuse enam kui 1300 töötajat.

Keeleõppe eesmärk on arendada asutuste eesti keelest erineva emakeelega töötajate igapäevaseks ja ametialaseks toimetulekuks vajalikul tasemel eesti keele oskust. Keeleõppele kulub ligi 6,2 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles