Eesti parimad naisekandjad lähevad maailmameistrivõistlustele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisekandmine.
Naisekandmine. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Nädalavahetusel toimuvad Soomes Sonkajärvil 15. naisekandmise maailmameistrivõistlused, kuhu maailmameistritiitlit lähevad eestlastele tagasi võitma 2008. aasta maailmameistrid Alar Voogla ja Kristi Viltrop.


Väike-Maarja võistlustel jäid nad tänavu küll 0,6 sekundiga valitsevatele maailmameistritele soomlastele Taisto Miettisele ja Kristiina Haapasele alla, kuid on väga heas vormis ja igati valmis Sonkajärvil tugevat konkurentsi pakkuma.

MMile on registreerunud üle 50 paari. Soome ja Eesti võistlejate kõrval on osalemas Saksamaa, Šveits, USA, Iirimaa, Kanada, Venemaa, Austraalia, Leedu, Taani, Prantsusmaa ja Poola.

Võistkonnavõistluses asub seekord Eestit esindama võistkond Konkurendid koosseisus Alar Voogla, Marek Zahkna, Renno Remmel ja Kristi Viltrop. Neist Renno Remmel ja Marek Zahkna on siiani väga edukalt esinenud võistkonnaga Sõbrad, kes on Sonkajärvil parimaks tulnud viimasel viiel aastal järjest.

Sõprade võiduseeriale tõmbas Väike-Maarja võistlusel tänavu kriipsu peale õnnetu finišieelne komistamine, mis tõi 15 lisasekundit ja aitas esikohale võistkonna Konkurendid.
Sprindidistantsil teeb eestlastest kaasa kaks paari: Alar Voogla ja Kristi Viltrop ning Kristi Viltrop koos Renno Rem­me­liga.

Renno Rem­mel oli ka eelmisel aastal MM-konkurentsis parim, siis koos Merlin Linnusaarega.
Naisekandmine on eestlastele üllatavalt edukaks alaks osutunud.

Eesti parimad paarid on hästi esinenud naisekandmise MM-võistlustel: eestlaste nimel on maailmarekord (0.55,5) ja mitmekordsed maailmameistrid Margo Uusorg – Birgit Ulrich on kantud Guinnessi rekordite raamatusse.

Levinud on Eestis kasutusele võetud naisekandmise stiil, mida kasutatakse edukalt ka MM-võistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles