Rattaretk "Tahan sõita ohutult" läbib Tamsalut ja Väike-Maarjat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid.
Jalgratturid. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Eesti Post, Eesti Politsei, Eesti Piirivalve, Falck Autoabi, Coca-Cola HBC Eesti ja Regio korraldavad 9. ja 10.juulil ühise rattaretke "Tahan sõita ohutult".

Selle eesmärk on teadvustada rahvale, kuidas rattaga ohutult liigelda ning liikluskeerises toime tulla.

Retk toimub juba kümnendat aastat ja tänavu sõidetakse Tamsalust läbi Väike-Maarja, Simuna, Vaimastevere, Jõgeva, Kuremaa, Pala, Kallaste, Alatskivi, Koosa ja Kukulinna Lähtele.  

Kogu teekonna vältel külastatakse marsruudile jäävaid postkontoreid, kus huvilised saavad rattaretke eritempliga kirja ja kaarte tembeldada. Marsruudile jäävates külades ja linnades toimuvad üritused, kuhu oodatakse kohalikke jalgrattaga sõitjaid ja muidu liiklejaid.

Ratastele tehakse tehniline ülevaatus, lisatakse parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks helkureid. Räägitakse ohutust liiklemisest.

Retkele oodatakse osalema korraldajate töökaaslasi, nende pereliikmeid ja sõpru ning koostööpartnereid ja kõiki rattasõiduhuvilisi. Heaks tavaks on saanud, et iga läbitava omavalitsuse territooriumil sõidavad retkelistega kaasa kohaliku omavalitsuse esindajad.

Retke ei pea kogu pikkuses läbi sõitma, ühineda võib igas peatuskohas.  

9.juulil starditakse Tamsalust kell 10, kuhu retkelised saabuvad kell 9.12 rongiga. Tamsalus tervitab rattasõitjaid Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg, kes sõidab veidi maad rattalistega kaasa ja tutvustab Tamsalu linna, ning esinevad Tamsalu tantsutüdrukud.

Tamsalust sõidetakse edasi Väike-Maarja peale (11,4 km). Kahe omavalituse piiril tervitavad ja ühinevad rattaseltskonnaga Väike-Maarja vallavanem Urmas Tamm ja vallasekretär Kati Mets.

Ka Väike-Maarja valla töö- ja puhkelaagri noortel on plaanis osa maad retkelistega kaasa sõita.  

Retke esimene pikem peatuskoht on Väike-Maarja keskväljakul tiikide juures, kus kell 10.40-11.50 tehakse kohalikele elanikele nende rataste tehnilist hoolet. Sel ajal on kohal Falck Autoabi tehnilise abi masin ja mehaanikud. Samal ajal toimub Väike-Maarja postkontoris rattaretke eritempliga kirjade ja kaartide tembeldamine. Ratturitele on valmis Väike-Maarja ajalugu ja elu-olu tutvustama Väike-Maarja muuseum.  

Väike-Maarjast sõidetakse Simunasse, kus spordihoone juures on kell 13. – 13.15 plaanitud järgmine peatus. Simunast suundutakse Emumäe kaudu Vägevale.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles