Teatrifestival Baltoscandal mõtleb, pallib ja näitab

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltoscandal Rakveres 2008. aastal.
Baltoscandal Rakveres 2008. aastal. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rahvusvaheline teatrifestival Baltoscandal, kel täitub 20 aastat, pakub vaatajale lisaks põnevale teatrile näitust, aruteluvõimalusi ning traditsioonilise jalgpallimatši.


Rakvere teatri fuajees saab vaadata näitust eesti teatrist ja dramaturgiast, kus teatriga seonduvat on käsitletud ning eksponeeritud mitmel moel.

“Sellest saab õdus nurgake, kus võib üldisest melust puhata ja vaadata teatrivideoid,” ütles Rakvere teatri dramaturg Anne-Ly Sova.

Taavet Jansen paneb oma loominguga, mida on varem eksponeeritud Tallinnas, inimesed energiat tootma: isiklik füüsiline ponnistus annab nähtava tulemuse – tekivad valgus ja heli.

“Kel energiat üle jääb või kes vajab väikest liigutamist etenduste vaatamise vahel, saab minna ja sõtkuda,” soovitas Sova.

Vestlusi ja arutelusid ning kohtumisi lavastajate ja näitlejatega viivad seekord läbi noored teatrikriitikud Euroopast.

“Üks noormees on Inglismaalt, üks neiu Lätist, on soomlasi ja võib-olla ka üks leedulane,” ütles dramaturg.

Klubipeod jäävad Balto­scandalil teatrimaja raamidesse, hõlmates kohvikut ja garderoobi.

Jalgpallimatš, mille seekord korraldavad Baltoscan­dalite tuntud tegijad Juha Valkeapää ja Kaja Kann, tuleb traditsioo­niliselt küünikute ja romantikute vaheline ning taas võimalusega vahetada poolt mängu käigus.

Baltoscandalil kaasa löömine on muutunud Sova sõnul populaarseks.

Kui eelmisel festivalil tuli kohalikest inimestest osalisi lausa isiklikult otsida ja kutsuda, siis seekord on tung suur. Kahte lavastusse, kuhu paluti osalema vabatahtlikke, oli mõnekümnesse rolli soovijaid üle 150.

Baltoscandal toimub Rakveres 7.-10. juulini 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles