Gruusia sõjapõgenike lapsed suvitavad Ida-Virumaal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26. mail lehvib Viljandis Gruusia rahvuslipp. Lipp heisatakse raekoja roosiaias.
26. mail lehvib Viljandis Gruusia rahvuslipp. Lipp heisatakse raekoja roosiaias. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Esmaspäevast algas Ida-Virumaal Remnikul päästeala noortelaager, kus osalevad ka Gruusia Abhaasia piirkonnast pärit noored.


Laagrist võtab osa 13 Gruusia noort vanuses 11-14 eluaastat, kes on pärast 2008. aastal toimunud Vene-Gruusia sõda olnud sunnitud elama sisepõgenikena.

Gruusia noored viibivad siin Eesti-Gruusia Arengukoostöö projekti raames.

"Pakume külalistele Gruusiast kindlasti meeldiva ajaviitmise ja vaheldusrikka nädala erinevate tegemistega, mis aitab neil avardada silmaringi ning õppida uusi oskusi,” ütles laagri projektijuht Jaan Ohtra.

Üheksandat aastat korraldatav laager toob kokku 200 päästeala noorteringide ja vabatahtlike tuletõrjeseltside noort üle Eesti vanuses 7-15 eluaastat.

Viiepäevases laagris saavad nad proovile panna oma päästealaseid oskusi ning omandada uusi teadmisi ja kogemusi. Laagrimeeskond koosneb päästeteenistuse spetsialistidest ja vabatahtlikest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles