Naabrimees ärandas auto koos väikese lapsega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärandatud autos avariisse sattunud laps jäi imekombel terveks, küll ei saa seda öelda sõiduriista kohta.
Ärandatud autos avariisse sattunud laps jäi imekombel terveks, küll ei saa seda öelda sõiduriista kohta. Foto: Marianne Loorents

Jaanilaupäeval ärandas 47aastane Illar Väike-Maarjas Georgi toidupoe eest sõiduauto, milles viibis väike laps. Neljaaastase tüdruku vanemate sõnul on pere praeguseks suuremast ehmatusest toibunud.

“See oli ikka kohutav! Ei saanud aru, kuidas nüüd järsku autot pole ja kus mu laps on. Helistasin kohe 110. Abikaasa sõitis koos peretuttavatega Rakvere suunas, et äkki sõitis ärandaja sinnapoole,” kirjeldas ema Anne Udeküll enda ja abikaasa Ivari esimesi reaktsioone.

Sündmuste õhtul soovis pere minna jaanilõket tegema ja plaan oli poest veel tarvilikku kaasa osta. Ema sisenes kauplusesse, veidi hiljem läks isa tütre palvel mahla ostma. Vanemate üllatus oli suur, kui minut hiljem poest väljudes nad oma autot enam eest ei leidnud.

Sugulastest ja tuttavatest moodustati telefonitsi suheldes otsijate ring, kes eri teelõikudelt infot andsid, kas autot on nähtud või mitte. Isa Ivar Udeküll jõudis juba Assamallani sõita, kui selgus, et keegi pole sellel suunal tema autot näinud. Triigist Väike-Maarja poole suunduv vanaisa välistas kohe ka Triigi suuna.

Poole tunni möödudes tuli vanematele politseilt teadaanne, et auto on leitud, see on teinud avarii, kuid lapsega on kõik korras. “Tartu poolt tulnud noored olid teavitanud politseid ja võtnud meie tütre ­autost välja. Nad olid väga tublid, suur tänu neile meie poolt, et appi läksid ja kohale jäid,” on Ivar Udeküll noortele tänulik.

Tüdruk ise mäletab õnnetusest seda, et mulda lendas ja onu ronis aknast välja. Pärast arstlikku kontrolli ja uuringuid Rakvere traumapunktis lubati laps koju. Praegu meenutab õnnetust veel väike sinikas tüdruku näol.

Auto ärandaja ise vajas haiglaravi. Tema isiku selgudes tuli välja, et tegu on kannatanud perega samas korrusmajas elava inimesega.

“Nüüd selgub tagantjärele igasuguseid asju. Ta polnud sellel päeval isegi purjus, aga oli nädal enne kõvasti pidutsenud ja eks need olid siis järelmõjud. Jälgede järgi oli autojuht teel sõidukiga imelikke manöövreid teinud, ja kiirus pidi olema suur, sest masin tegi 100meetrise õhulennu,” rääkis Ivar Udeküll.

Vanemad peavad aga kõige tähtsamaks, et pisike tütar on terve, sest õnnetus oleks võinud lõppeda palju kurvemini, ning probleemse inimese peale viha pidada poleks mõtet.

Juhtunuga seoses on perel mure, et pole enam autot, mis neile vajalik lapsega linnas arsti juures käimiseks. “Pole ka raha, et uus osta.

Lapsel oli poolteist kuud tagasi kahepoolne kopsupõletik. Olen ise temaga kodus olnud selle aja, naine käib ainsana tööl, sest temal on töökohas töölisi vähem ja ta ei saanud koju jääda,” on pereisa nõutu. Ivaril ja Annel tuleb sobitada Rakveres käigud bussigraafikuga, kuid alati ei pruugi see õnnestuda. Nad on tänulikud sõpradele ja sugulastele, kes neid raskustes aidanud.

Küll aga jahmatasid Anne Udekülli negatiivsed kommentaarid, mis tulid reaktsioonina esimese kokkuvõtva artikli peale. “Esimese artikli kommentaarid on jubedad. Inimesed on mõnikord õelad ja kirjutavad midagi teadmata koledaid asju. Kes meist oskas seda ette näha? Keegi ei või teada, millal temaga midagi juhtub. Elame väikeses kohas, me ei uskunud, et nii läheb,” kõneles ema Anne. Samas avaldas ta lootust, et ehk oskavad inimesed nende õnnetusest midagi õppida.

Politsei alustas juhtunu kohta kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb asja omavolilist kasutamist. Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Jelena Filippova sõnul on 47aastane mees kinni peetud. Kuna sündmuse asjaolud on veel selgitamisel, pole politseil võimalik infot juurde anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles