Kuumus suurendas arstiabi vajajate hulka

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu randa külastab ilusate ilmadega tuhandeid inimesi.
Võsu randa külastab ilusate ilmadega tuhandeid inimesi. Foto: Eva Klaas

Eelmisel nädalal alanud kuumalaine pahupooleks on erakorralist meditsiinilist abi vajavate inimeste suur hulk.


Konstantin Sultanov Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonnast rääkis, et kuumad ilmad on osakonnale andnud rohkesti tööd.

Näiteks esmaspäeval vajas 24 tunni jooksul abi 70 inimest, tavapäraselt antakse argipäeval tema sõnul abi kuni 50 inimesele.

Sageli tullakse vastuvõttu nahapõletusega, abi vajavad nii lapsed kui täiskasvanud.

“Kreemi pole kastutatud, päikse käes on oldud tunde ja mõnel juhul võib tegu olla juba esimese astme põletusega,” lisas ta.

Samuti on kuumade päevadega suurenenud ka meditsiinilist abi vajavate eakate südamehaigete hulk. “Kellel on kõrge vererõhk, kellel rütmihäired,” lisas Sultanov.

Doktor Sultanovi sõnul suurenes eelmisel nädalal ka insultide arv, nende patsientide seas oli ka noori inimesi. Kuid kas juhtumite arv on otseselt seotud kuumade ilmadega, ta öelda ei julgenud.

Sultanov pani südamele, et inimesed ei päevitaks kõige intensiivsemal ajal, kella 12-16 vahel, vaid oleks enda ja oma lähedaste suhtes vastutustundlikud ja võtaks päikesevanne ikka enne 12 ja alles õhtul.

“Päikesekreem peab olema väga tugev, 20-30 SPF-i ning päikese käes ei tohiks olla rohkem kui kaks tundi korraga,” lisas ta. Samuti tuleb tarbida palju vedelikku.

Päikesepõletus ja halb enesetunne ei ilmne sageli kohe, vaid alles õhtul. “Kiirabi sel puhul välja kutsuda pole kõige õigem. Inimesed teavad aga meie telefoninumbrit ja tulevad ka ise erakorralise meditsiini osakonda nõu küsima,” lisas ta.

Lähipäevadel peaks ilm olema pisut jahedam, kuid uut kuumalainet on oodata uue nädala alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles