Maavalitsuse delegatsioon külastas sõprusmaakonda Poolas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Einar Vallbaum andmas intervjuud Konini kohalikule telejaamale.
Maavanem Einar Vallbaum andmas intervjuud Konini kohalikule telejaamale. Foto: Lääne-Viru maavalitsus

Lääne-Viru maavalitsuse delegatsioon külastas 24.-29. juunil Poolas asuvat sõprusmaakonda Koninit.


Maavanem Einar Vallbaum märkis, et Konini ja Lääne-Viru maakondade vaheliste suhete aktiveerumisest annab tunnistust asjaolu, et välislähetusel sõlmitud kokkulepete ja kiire organiseerimise tulemusena sõidab grupp Lääne-Virumaa 13-16aastasi juba käesoleval laupäeval, 10. juulil Poolasse rahvusvahelisele noortekohtumisele.

Poola, Saksamaa, Prantsusmaa ja Eesti noori koondava laagri teemadeks on integratsioon, sport ja meelelahutus.

Maavalitsuse esindajad tutvusid Poola sotsiaalhoolekandesüsteemiga puuetega inimeste hooldekodus Ślesinis ning külastasid Kleczewi lahtist pruunsöekaevandust.

Poolakad omakorda uudistasid Eestist kingituseks kaasa võetud põlevkivitükki. Kohalike talunikega kohtumise käigus koorusid välja Poola-Eesti ühismured põllumajanduses ning kogemuste vahetamise eesmärgil otsustati kontakte vahendada ka meie maakonna põllumeestele.

Samuti edastas maavanem Haljala valla soovi leida Koninist sõprusvald, mis rõõmuga vastu võeti ning millega Poola poolel edasi tegeletakse.

Maakondlikul rahvaüritusel, kus Konini kommuunid esitlesid oma kultuuri ja kohalikke traditsioonilisi toite, andis maavanem Einar Vallbaum kaks intervjuud – kohalikule Konini telejaamale ning internetitelevisioonile, käsitledes põllumajandus-, noorsootöö- ja turismialaseid probleeme, võimalusi ja koostööplaane.

Ühtlasi kiitis maavanem meie loodust ja mõisaid ning kutsus üles Eestit ja Lääne-Virumaad külastama.

Poola maavalitsuse delegatsioonil on plaanis Lääne-Virumaad väisata septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles