Vene piljard näitab elustiili

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Antropov.
Arvo Antropov. Foto: Arvet Mägi

Ärimees Arvo Antropovit on aastaid saatnud armastus Vene piljardi vastu. See soliidne hobi kuulub ühelt poolt tema elustiili juurde, teisalt on aidanud ärisuhteid luua.


Piiritusekuningana tuntud Antropovi kodus on alati piljardisaal olnud, kus siis sõbrad, äripartnerid, poliitikud siit- või sealtpoolt piiri mängimas käivad. Piljardilaua rohelise kalevi ääres on otsustatud päris suuri asju, millest ajalugu vaikib, kusjuures massiivne laud ja valged munad on sageli vaid aksessuaariks.

Kui Vene piljardile aga sportlikult läheneda, siis pakub see näiliselt kiretu mäng emotsioone küllaga. Ei ole midagi ilusamat kordaläinud löögist või lõikest, mida veel tükk aeg hiljem hea tundega meenutada.

Seejuures on piljardilaua juures mõttekas meeles pidada, et teisele tunnustavalt kaasaelamine käib etiketi juurde. Käepigistus hea soorituse eest on alati kohane.

Just seetõttu saabki piljardilaua taga paremini kaaslasega jutule, tekivad suurem usaldus ja sõbralikumad suhted.
Samas pole piljardimängu juures oluline füüsiline vorm ega vanus, küll aga annab ümber laua jalutamine ka mõõduka koormuse.

“See mäng kuulub aristokraatse inimese elustiili juurde,” tähendab Antropov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles