Konks kindasse, kalapüügiharrastajad!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalastaja. Pilt on illustratiivne.
Kalastaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere Silla tänava tiik on muutunud kalapüügiharrastajate seas populaarseks paigaks, mille kaldal tänavusuviste kuumade ilmadega päikest võtta ning kust päeva lõpuks ka õhtusöök välja tõmmata.


Kalameestele õngitsemiseks veeloomad tiiki toonud Rakvere spordikeskuse direktori asetäitja Allan Jaakuse sõnul tuli mõte tiiki kalu asustada möödunud aastal.

“Avastasin, et Silla tänava tiigis elavad väiksed kalakesed ja mõned kogred. Järelikult kalale see keskkond meeldib,” rääkis Jaakus ning lisas, et edasi ei olnudki muud kui linnavalitsusele avaldus kirjutada.  Ning juba möödunud aasta hilissügisel tõi mees Tartu lähedalt kalakasvandusest 200 karpkala, 80 linaskit, lisaks veel latikaid, kuldkokri ja muid kalu ning lasi uimelised tiiki lahti.

Jaakus peab kalapüüdmist nii sportlikuks kui ka kultuurseks meelelahutuseks. “Adrenaliin ja ootusärevus, kas kala saab kätte, millise kala. Ning kalapüügi juures on vaja ka kogemust ja teadmisi,” kirjeldas ise juba 31 aastat kalastussporti harrastanud Jaakus.

Esimene kalapüügivõistlus Rakvere Koger toimus Silla tänava tiigil tänavu kevadel. Tulemused andsid kinnitust, et tiiki asustatud kalad olid talve kenasti üle elanud. “Saadi kätte kohe 200grammiseid karpkalu ja kohalikke kokri, kes olid peaaegu kilosed,” meenutas Jaakus.

Kalapüügi populariseerija Allan Jaakus lootis, et võistlused levitavad infot kõigile pakutavast võimalusest tiigi äärde kalaõnne proovima tulla ja leida endale väga meeldiv tegevus keset linnatänavaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles