Tapa vald võttis kooli remondiks laenu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa valla vapp.
Tapa valla vapp. Foto: Internet

Tapa vallavolikogu erakorralisel istungil kiideti heaks otsus võtta sildfinantseerimislaenu summas kuni 7 050 000 krooni. Laenu võtmise tingis aasta tagasi alanud Tapa gümnaasiumi renoveerimisprojekti jooksvate kulude katmise vajadus.


“EAS maksab projekti toetussummasid vahearuannete alusel,” rääkis Tapa valla finantsnõunik Mati Kanarik ja lisas, et projekti toetussummadest on juba välja makstud ligi 3 miljonit krooni, vastavalt toetuse andmise tingimustele kuulub ülejäänud summa tasumisele pärast ehituse lõppemist ja lõpparuande esitamist ehk tänavu detsembris. “Et tagada kohustuste õigeaegset täitmist, on ajutise laenu kasutamine vältimatu,” selgitas Kanarik.

Tapa gümnaasiumi renoveerimisprojekti kogumaksumus on ligi 17 miljonit krooni, millest valla omaosalus on 42 protsenti ehk üle 7 miljoni krooni. Koolimaja peaks valmis saama enne kooliaasta algust. Projekti rahastab Tapa vald oma eelarvest koos Euroopa Liidu ja Euroopa Regionaalarengu Fondiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles