Võsu päästjad rõõmustavad rahulikult kulgenud rannahooaja üle

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu randa külastab ilusate ilmadega tuhandeid inimesi.
Võsu randa külastab ilusate ilmadega tuhandeid inimesi. Foto: Eva Klaas

Võsu randa külastavad palavate päevadega tuhanded inimesed, õnneks pole seni tõsiseid õnnetusi ette tulnud.


Ida-Eesti päästekeskuse Võsu päästekomando meeskonnavanem Valdek Kilk ütles neljapäeval, et seni on rannahooaeg kulgenud rahulikult ja õnneks ühtegi tõsist õnnetust juhtunud ei ole.

“Tuleb üle õla sülitada, et ära ei sõnuks ning ka edasi niisama hästi läheks,” lisas Kilk naljatamisi.

Väiksemaid probleeme on siiski ette tulnud. “Mõnel korral on vaja olnud kaduma läinud väikeseid lapsi otsida. Samuti esmaabi osutada,” rääkis meeskonnavanem, kes tõi välja, et on tulnud tegeleda jalga astutud pudelikildudega.

Kilk rõõmustas, et tänavu ei ole väga palju probleeme olnud ka joovastavate jookide tarbimisega. “Aga eks muidugi on alati teatud kontingent, kes rannas alkoholi pruugib,” sõnas Kilk.

Ta tõi esile hiljutise juhtumi vägijooki tarbinud noormehega, kes appi hüüdis. Tuli aga välja, et mehel polnud viga midagi: oli rinnust saadik vees ja püüdis nalja teha.

Tänavu ei ole õnneks keegi rannas kuumarabanduse või päikesepiste tõttu abi vajanud. “Aga oht selleks on täiesti olemas,” manitses Kilk rannas tervist säästvalt ja mõistlikult käituma.

Tavaliselt on päeva tipphetkel Võsu rannas korraga olnud 4000-5000 inimest, aga loendatud on ka 8000.
“Rahvast on tõesti väga palju,” sõnas Kilk.

Omajagu inimesi käib ujumas ka Porkunis. Järve ääres paate laenutava ja söögipoolist pakkuva Kullese kohviku perenaine Maire Valliste rääkis, et välja on laenutada seitse paati.

“Ilusate ilmadega on meil soovijatest järjekord,” lisas ta ning märkis, et sõitjatele antakse selga päästevestid, mille kasutamine on kohustuslik.

Eile hommikul kella kaheksa ajal oli Porkuni järvevees küll ainult üks varajane ujuja, aga päevaks ettevalmistusi tegeva Maire Valliste sõnul kestavad tööpäevad kella üheteistkümneni õhtul.

“Tegemist on nii palju, et vahepeal ei ole aega aknast välja vaadatagi, et kui palju inimesi rannas on,” ütles Valliste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles