Küsitlus: Kuidas suhtute suhtlusportaali Facebook?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhtlusportaal Facebook. Foto on illustratiivne
Suhtlusportaal Facebook. Foto on illustratiivne Foto: AFP / Scanpix

Sander (23)
õpilane
Rakvere


Külastan Facebook’i üsna tihti jah, see on rohkem nagu suhtlemise pärast. Kõik teised käivad ka seal ja siis saab omavahel suhelda.

Näiteks kui korraldan oma sünnipäeva, panen kogu informatsiooni üles ja kõik saavad öelda, kas tulevad või ei.

Aga mänge ma küll ei mängi, mõnikord võib-olla kommenteerin mõnda pilti vaid.


Marika (51)
õpetaja
Türi


Ei ole Facebook’i kasutaja, seega ei suhtu sellesse kuidagi. Mu lapsed ehk ikka kasutavad, aga ma ei ole nende tegemistega ka väga kursis, sest nad on üsna suured juba.

Kuna see ei tule enamasti jutuks, siis ei oska öelda, mis neid köidab selle juures.

Maksim (32)
müügiesindaja
Tallinn


Ausalt öeldes ei ole Facebook’i küll kordagi kasutanud. Pigem kasutan internetti päris palju muude asjade tegemiseks, näiteks sõnastike või mingisuguse informatsiooni otsimiseks.

Facebook – umbes isegi tean, mis see on, aga kordagi kasutanud küll ei ole. Kõik muudkui räägivad sellest, aga mind ei ole köitnud.

Elisa (30)
fotograaf
Rakvere


Liitusin sellega paar nädalat tagasi ja olen seal isegi paar korda käinud, aga väga ei viitsi tegelikult. See võtab nii palju aega ja ma üldse hoian nendest suhtlusportaalidest eemale.

Enamik tutvusringkonnast on küll kasutajad, aga mina ei ole sellest fenomenist veel aru saanud. Tegin kasutajakonto ära, sest mitu sõpra kogu aeg kutsus sinna.

Siis mõtlesingi, et teen selle konto lõpuks ära ja vaatan, mis see endast täpselt kujutab.

Andres (24)
puhkaja
Aaspere


Facebook on normaalne, mul on kasutajakonto ka seal, suhtleme sõpradega. Mänge seal muidu ei mängi, aga on uus hitt – “Poomismäng” – seda mängin küll.

Kasutajaks hakkasin juba nii ammu, et enam ei mäletagi, mis põhjustel. Mingil määral on kindlasti ka Orkut, kus saab praegu veel isegi natuke rohkem inimestega suhelda, aga tundub, et Facebook tuleb peale.

Tegelikult on see hea suhtlusvahend. Kui näiteks tahan järgmisel nädalavahetusel minna sõpradega järve äärde grillima, siis ei pea kõiki ükshaaval läbi helistama, vaid teen Facebooki ürituse ning kõik registreerivad ja arutelu käib seal – lihtne ja loogiline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles