Turismiinfokeskust külastati sel aastal vähem

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere turismiinfopunkt.
Rakvere turismiinfopunkt. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere turismiinfokeskusest saadud statistika järgi, mis puudutab käesoleva aasta esimest kuut kuud, külastas infokeskust selle aja jooksul 940 inimest, mis on mullusest veidi vähem.

Siis astus infokeskusse sisse 992 külastajat. Eesti elanikke käis turismiinfot küsimas 592 (eelmisel aastal 660) ja välismaalasi oli 348 (mullu 332).

Kui aprillis käis turisminfot pärimas sada inimest, mis on märtsiga võrreldes vaid 19 inimest rohkem, ja kahekümne kahest välismaalasest olid pooled soomlased, siis turismi kõrg­hooajal juunis oli külastajaid 416, neist peaaegu pooled ehk 202 inimest välismaalased. Analoogiline pilt oli ka mullu.

Välismaalastest on Rakvere jätkuvalt soomlaste huviorbiidis: sel aastal päris Rakvere ja maakonna vaatamisväärsuste kohta 139 põhjanaabrit, mullu oli neid 145. Teisel kohal olid sakslased 68 (62) ning kolmandal kohal Venemaa kodanikud 31 (34).

Rohkem kui kümne inimesega olid esindatud veel Rootsi 24 ja Prantsusmaa 20 turistiga. Sisse astusid veel 9 lätlast ja ameeriklast ning 8 britti, ülejäänud riikide kodanikke oli vähem.

Sel aastal pole Rakvere turismiinfopunkti leidnud ükski leedulane, hispaanlane, šveitslane ega austerlane ning isegi mitte ainuski Kanada kodanik rääkimata Austraaliast, Lõuna-Ameerikast ja Aafrikast. Suurt Aasiat esindas vaid kolm jaapanlast.

Kokku  teenindati  Rakve­re turismiinfokeskuses poole aasta jooksul 1203 inimest (mullu 1341), lisaks füüsilistele külaskäikudele saadi 98 (109) kirjalikku päringut ning vastati 165 (240) telefonikõnele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles