Kundas sündis eile selle suve kuumarekord

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kundas mõõdeti kella 14 ja 15 vahel õhutemperatuuriks 33,3 kraadi.
Kundas mõõdeti kella 14 ja 15 vahel õhutemperatuuriks 33,3 kraadi. Foto: Allar Aron

Eile sündis selle suve soojarekord Lääne-Virumaal, sest Kundas mõõdeti kella 14 ja 15 vahel õhutemperatuuriks 33,3 kraadi. 15. juulil mõõdeti Kundas eelmiseks selle suve tippnäitajaks 32,7 soojakraadi. Eilne näit jääb napilt alla Kunda absoluutsele soojarekordile 33,4 kraadi, mis fikseeriti 2006. aasta juulis.


Väike-Maarjas oli eile ilm vaid veidi jahedam ja õhutemperatuuri maksimum kerkis seal 32,3 kraadini. 1992. aasta 11. augustil mõõdeti Väike-Maarjas Lääne-Virumaa absoluutseks kuumarekordiks 34,5 kraadi. Just nii palju mõõdeti sooja eile Narva-Jõesuus. Alla 30 kraadi jäi eile temperatuurimaksimum üksnes Mustvees ja Lääne-Eestis.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi ilmaprognoos lubab alates tänasest ilma jahenemist. Kui tänaseks lubatakse veel 20-29 soojakraadi, siis reedest pühapäevani, eeskätt aga siiski laupäeval, võib päevane maksimumtemperatuur kohati isegi alla 20 kraadi jääda.

Tänaseks prognoositakse kohati väga tugevat äikest, äikesepilvede all võib esineda ka tugevaid tuuleiile.

Reedeks ja laupäevaks lubab ilmajaam hoovihma, pühapäeval on saju tõenäosus väiksem. Pikema prognoosi kohaselt on sajuta ka esmaspäev, teisipäeval võib aga õhutemperatuur taas 29 kraadini tõusta, et siis kolmapäeval äikest ja hoovihma toova külma frondi ees taanduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles