Vallimäel tuleb kolmas mägirattakross

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Valk.
Hillar Valk. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Augustis toimub Lääne-Virumaal mitu kaalukat jalgrattaspordivõistlust, teiste hulgas peetakse laupäeval, 7. augustil Rakvere vallimäel Kalevi Rattakool/Tiim Rattapood Cupi noorte mägirattasarja neljas etapp, mida sõidetakse kolmandat aastat.


Rakvere rada on üks atraktiivsemaid selles sarjas, mistõttu on võitnud populaarsust nii sõitjate kui pealtvaatajate hulgas.

Võistluse korraldab kohalik Rakvere rattaklubi Siplased ning osalejate hulgas on mitmeid maakonna rattasportlasi. Senistel etappidel on eri vanuseklassides saavutanud häid tulemusi Alvar Urbas, Kristjan Vidder, Ivar Vaab, Riivo Schumann, Aimur Uuk ja teised. Loodetavasti on nad stardis ka vallimäel.

Et võistlus on mõeldud noortele, siis on omaette üks vanuseklass kuni 6aastastele poistele koos kuni 8aastaste tüdrukutega, samuti ühine vanuseklass kuni 8aastastele poistele ja kuni 10aastastele tüdrukutele - nii on neid vanuseklasse palju ja ikka kaheaastaste vahedega.

Esimesena stardivad Rakvere vallimäe mägirattasarja etapil kell 12 eliitklassi ja M18 vanuseklassi sportlased ning kaks minutit hiljem M16 vanuseklassi sõitjad. Osaleda võivad kõik soovijad. Need, kel puudub rattaliidu litsents ja kes ei ole piisavalt tugevad, et osaleda eliitklassis, võivad sõita sportklassis, kus sõidavad harrastajad.

Paraku ei ole Lääne-Virumaalt võistlejaid noorte hulgas vanuseklassini MN14.

Sellist soodsat startimisvõimalust koduradadel ei tohiks rattasõiduhuvilised noored nüüd käest lasta, lapsevanemad võiksid oma lapsed, kel ratas ja kiiver olemas, julgelt sõitma tuua. Lisaks eelregistreerimisele on ka kohapeal vähemalt veerand tundi enne vastavat starti võimalik osavõtusoovist teada anda.

Võistluste juhend on saadaval rattaliidu kodulehel www.ejl.ee. Noorimate vanuseklassi M6/N6/N8 rada on lihtne ja läbitav kas või kolmerattalisel, osalemine tasuta. Mine tea, võib-olla saab mõnel lapsel sellest esimesest korrast alguse tõsine spordiharrastus.

Võistluste korraldust toetavad Rakvere linnavalitsus, Kultuurkapitali Lääne-Virumaa ekspertgrupp, Rakvere Põllumajandustehnika, Hat-Auto, Rix-Ratas.

Korraldajad loodavad Lääne-Virumaa ratturite aktiivset osavõttu, aga ka rohkesti pealtvaatajaid, kellele on palve: täita raja turvajate korraldusi, olla  võistlusrajal tähelepanelik ning mitte takistada rattureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles