Rakvere linnas algavad ulatuslikud torutööd

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torutööd. Pilt on illustratiivne.
Torutööd. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Kauaoodatud vee- ja kanalisatsioonitorustike rajamine Rakvere linnas saab alguse. Rakvere linn koostöös Sõmeru valla ja aktsiaseltsiga Rakvere Vesi taotles EL ühtekuuluvusfondilt raha vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitamiseks.


“Rakvere linna reoveekogumisala veemajandusprojekt” sai positiivse rahastamisotsuse juba 2008. aasta lõpus.

Erinevate vaid­lustuste tõttu pikaks veninud hankemenetlus on lõppenud ning 5. augustil sõlmitakse aktsiaseltsi Rakvere Vesi ning ühispakkujate aktsiaseltsi Merko Ehitus ja Tallinna Teede aktsiaseltsi vahel ehitusleping.

“Lõpuks ometi saan linnakodanike murelikele veeprobleemidele anda positiivseid vastuseid ning innustada neid kinnistu piires ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni vastuvõtmiseks valmis olema,” ütles abilinnapea Ain Suurkaev.

“Vee vedu hakkab Rakvere linnas ajalooks muutuma ja viimane aeg on sellest endale mälestuseks pilte talletada,” lisas linnapea Rannar Vassiljev.

“Rakvere Vesi saab juurde hulga kliente, seega meie ülesanded ja vastutus suurenevad. Selle arengu üle on ainult hea meel,” tõdes ASi Rakvere Vesi juhataja Urmas Krikk.

Projekti käigus rajatakse 31 km joogiveetorustikku, 27 km kanali­satsiooni­torustikku, 9 km sademeveetorustikku, 763 veeühendust, 740 kanali­sat­sioo­niühen­dust, 440 sademevee restkaevu.

Projekti lõppedes on vee- ja kanalisatsiooniteenusega varustatud 99% Rakvere linna elanikest. Projekti planeeritud kogumaksumus on 316 miljonit krooni, sellest ELi ühtekuuluvusfondi toetus on 207 miljonit krooni. Ehituse planeeritud lõpptähtaeg on detsember 2011.

Sama projekti raames ühendatakse ka Sõmeru valla Sõmeru ja Näpi alevikud ning Roodevälja küla Rakvere linna vee- ja kanalisatsioonisüsteemiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles