Jänedale koguneb 150 GLOBE-õpilast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Jäneda mõisas algab esmaspäeval GLOBE (Global Learning and Observations to Benefit Environment) programmi õpilaste suvelaager, mille avab USA suursaadik Eestis Michael C. Polt.


Neljapäevani kestvas laagris uuritakse korraldajate teatel Tartu ülikooli ja Eesti maaülikooli keskkonnateadlaste ning paremate GLOBE-õpetajate juhendamisel põhjalikult läbi kohalik loodus ja tutvustatakse uusi mõõtmisprotokolle.

GLOBE suvelaager on iga-aastane Eesti parimate GLOBE õpilaste, õpetajate ning teadlaste kohtumispaik, uurimaks kohalikku loodust ning jagamaks uusi ideid ja oskusi, ühtlasi on see aastat kokkuvõttev üritus.

Tänavu osaleb laagris 150 õpilast ja õpetajat.

GLOBE on rahvusvaheline programm, kus kooliõpilased üle maailma koostöös teadlastega, teiste hulgas NASA ekspertidega, koguvad ja analüüsivad andmeid kliima ja keskkonna kohta.

Esimesed Eesti koolid liitusid GLOBE programmiga 1996. aastal, mil Jaak Aaviksoo haridusministrina ning Lawrence P. Taylor Ameerika Ühendriikide suursaadikuna sõlmisid GLOBE programmiga ühinemislepingu.

Eestis osaleb GLOBE programmis 30 aktiivset kooli, mis moodustavad 0,3 protsenti maailma GLOBE-koolidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles