Maanteesõitjad jagasid medaleid Rakveres

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakke SK rattasõitja Piia Pohlak võtab temposõidu rajal esimesi meetreid.
Rakke SK rattasõitja Piia Pohlak võtab temposõidu rajal esimesi meetreid. Foto: Arvet Mägi

Rakvere võõrustas läinud nädalalõpul Eesti noorte ja seenioride meistrivõistlusi jalgratta maanteesõidus, läänevirulaste saagiks jäi neli medalit.


Filter Eesti jalgratta maanteesõidu meistrivõistlustel võisteldi laupäeval Rakvere linnas ja selle ümbruses eraldistardiga ehk temposõitudes, kus raja pikkuseks oli vastavalt võistlusklassile 10-20 km, ning pühapäeval 30-90 km pikkuse distantsiga grupisõitudes.

Seeniorid medalil

Lääne-Virumaa rattasõprade rõõmuks jäi kodustel radadel kihutades üks meistrikuld koju, selle võitis meeste sportklassi eraldistardiga sõidus ajaga 29.46,35 Rakke spordiklubi sõitja Raimo Kivioja. Grupisõidus, kus kulla võitis Kristjan Laanemaa (CFC), oli ta üheksas. Samas sõidus sai neljanda koha Rakke spordiklubi esindaja Mirko Põldma.

Kaks medalit teenis koduradadel sõitnud Ilmar Mesi (Rakke SK) meesseenioride neljandas klassis: hõbeda pälvis ta 70 km pikkuses grupisõidus ajaga 2.25,26 ning pronksi eraldistardis, kus läbis 20 km pikkuse distantsi ajaga 36.05,88. Rakverlane Hillar Valk oli sama vanuseklassi temposõidus viies.

Hõbemedalile tuli meesseenioride kolmandas vanuseklassis võistelnud Rakke klubi sõitja Tiit Shumanov, kes 20 km pikkuses temposõidus sai ajaks 33.17,16. Grupisõidu lõpetas ta neljanda kohaga.

Seeniorklassides, kus võistlemas oli endisi ja praeguseid nimekaid rattasportlasi, tulid temposõidus Eesti meistriteks alates esimesest vanuseklassist Reimo Nook (VKG), Urmas Karlson (ASC), Margus Merisalu (VEL), Kaljo Kaert (RAT). Grupisõidus olid võitjad vastavalt Tarmo Kopli (HWX), Sergei Olivson (CFC), Riho Suun (CFC) ja Kalju Koch (HWX).

Noored esikümnes

Kui Lääne-Virumaa kogenud rattamehed suutsid medalile sõita, siis noortel, kellest paljud alles esimesi starte maanteerattal tegid, nii hästi ei läinud.

Parima koha sõitis välja Rakke spordiklubisse kuuluv Piia Pohlak, kes oli kuni 14aastate neidude 10 km pikkuses eraldistardiga sõidus ajaga 20.01,84 viies. Tema klubikaaslane Mairis Õispuu oli kohe tema järel kuues. Grupisõidu 30 km pikkusel rajal sai Piia samuti viienda koha, Mairis oli seitsmes.

Noormeestest tuli M14 klassi grupisõidus, kus raja pikkuseks 40 km, üheksandale kohale Kalevi jalgrattakoolis harjutav Tair Stalberg Väike-Maarjast, 10 km pikkuse temposõidu lõpetas ta 24. kohal.

M16 klassi grupisõidus (70 km) tegi Lääne-Virumaa noormeestest kiireimat sõitu 14. koha saanud Kert Puusta Kalevi jalgrattakoolist. Tema treeningukaaslastest oli Alvar Urbas 19. M16 klassi temposõidus (15 km) oli Alvar Urbas 18. ja Kert Puusta 20.

MEDALIL

Eesti MV jalgratta maanteesõidus, Lääne-Virumaa sõitjate saak:
• Raimo Kivioja – kuld
• Ilmar Mesi – hõbe ja pronks
• Tiit Shumanov – hõbe

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles