Bigbank Kuldliiga finaal tõotab tulla rekordirohke

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas asub võistlustulle ka Gerd Kanter.
Teiste seas asub võistlustulle ka Gerd Kanter. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Teisipäeval, 3. augustil algusega kell 17.45 toimub Rakvere staadionil kergejõustiku võistlussarja Bigbank Kuldliiga suvise hooaja finaaletapp, kus lisaks mitmetele tugevatele välisvõistlejatele osaleb ka Eesti kergejõustiku paremik, eesotsas Barcelona Euroopa meistrivõistlustelt naasvate
sportlastega.


Bigbank Kuldliiga finaaletapi kõige enam kõneainet pakkunud alal, 100 meetri jooksus tulevad starti tugevad ameeriklased Justin Gatlin, Rubin Williams ja J-Mee Samuels, kellele pakuvad konkurentsi jamaikalane Sekou Clarke, ukrainlane Konstyantin Vasyukov, valgevenelane Aleksandr Linnik.

Meeste 110 meetri tõkkejooksus ihkab finaaletapi võitu Euroopa meister Stanislav Olijar Lätist.

Meeste kõrgushüppes on oodata ilusaid hüppeid ning ka Rakvere staadioni rekordi (2.30 – Marko Turban) purunemist, kuna kohal on venelane Eduard Malchenko.

Kaugushüppes on stardinimekirjas neli võistlejat, kelle isiklik rekord on üle kaheksa meetri: Trevell Quinley (8.36) Ameerika Ühendriikidest, Aleksandr Petrov (8.15) ja Sergey Mikhailovsky (8.10) Venemaalt ja Dmytro Bilotserkivskyy (8.04) Ukrainast.

Meeste kuulitõukes on võistlustules Taavi Peetre, kes soovib purustada Eesti rekordit (20.53), mille eest Bigbank on välja pannud preemia 50 000 Eesti krooni.

Kettaheiteringis püüavad häid tulemusi Gerd Kanter, Aleksander Tammert, Märt Israel ja Margus Hunt. Pikki heiteid üritavad ka venelased Stanislav Alekseev ja Bogdan Pishchalnikov.

Bigbank Kuldliigal võistleb naiste 100 meetri jooksus olümpiamängude ja maailmameistrivõistluste finalist jamaikalane Aleen Bailey.

Naiste 400 meetri jooksus Eesti rekordit üritava Maris Mägi vastasteks on ameeriklane Shareese Woods (51,00) ja Daria Safonova (51,32) Venemaalt.

Naiste kaugushüppes on võistlustules tiitlivõistluste finalist ning üle seitsme meetri hüpanud venelanna Irina Meleshina-Simagina (7.27), Jelena Ivanova (6.77) ja Tatyana Voykina (6.75) Venemaalt ning eestlannad Ksenija Balta (6.87) ja Veera Baranova (6.45).

Kolmikhüppes, kus on oodata pikki hüppeid Helsingi MMi võitjalt jamaikalaselt Trecia Smith’ilt (15.16), võistlevad ka Kaire Leibak ja Veera Baranova.

Bigbank Kuldliiga finaaletapil selgub ka 300 000-kroonise jackpoti võitja. Nelja etapi (Jõgeva, Tartu, Raplamaa/Kohila, Viljandi) järel konkureerib jackpotile vaid kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko, kellel on võimalus peaauhind Rakveres enda nimele kirjutada.

Jackpoti saab sportlane, kes on võitnud BIGBANK Kuldliiga kõigil viiel suvisel etapil „kuldse ala“.

Bigbank  Kuldliiga "kuldsed alad" 2010. aastal on: Naiste arvestuses: 200/300/400 meetri jooks, kaugushüpe, kõrgushüpe, odavise. Meeste arvestuses: 100/200 meetri jooks, kaugushüpe, kuulitõuge, kettaheide ja odavise.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles