Politsei hoiatab küttepuid müüvate kelmide eest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuriit.
Puuriit. Foto: Sille Annuk

Läinud reedel pöördusid politseisse kaks inimest, kes teatasid, et on küttepuude soetamisel petta saanud, sest kümne ruumi küttepuude asemel oli neile toodud viis ruumi, tekitades sel moel kummalegi 2000 krooni kahju.


Nüüdseks on kelmid kadunud ja telefonile ei vasta, politsei hoiatab aga inimesi, et nad oleksid tähelepanelikud.

Kuna tegemist on tsiviilõigusliku küsimusega, politsei menetlust ei alustanud. Kohtusse aga kedagi anda ei saa, sest kahjutekitajad on teadmata.

Politsei abistab kannatanuid ning üritab kelmide isikud siiski välja selgitada.

Rakvere politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Kristi Fuchs rääkis, et paljudel inimestel on aastatega välja kujunenud kindlad firmad või eraisikud, kelle käest küttepuid varuda, kuid on neid, kes tellivad küttepuid juhuslikult ilmuvate kuulutuste põhjal, ning just neil on oht langeda pettuse ohvriks.

“Kahjuks on sellel aastal juba esinenud juhtumeid, kus heausksed küttepuude ostjad on saanud kelmidelt petta. Siinkohal juhingi inimeste tähelepanu sellele, et kui tellite küttepuid, siis nende kohaletoimetamisel kontrollige palun kohe üle, kas küttepuude kogus, mis teile hoovi toodi, ikka vastab tellitule, ning alles seejärel tasuge puude eest,” rõhutas Fuchs.

Ta lisas, et kelmid kasutavad eelkõige ära naisterahvaid, sest viimased ei oska hästi silma järgi puude kogust hinnata. Sel juhul on kindlasti suureks abiks, kui kutsuda appi mõni asjatundlik tuttav.

Kindlasti soovitab politsei üles märkida küttepuud kohale toonud sõiduki registreerimisnumbri, et vajadusel oleks hiljem võimalik tuvastada isikud, kes küttepuud kohale toimetasid.

Politsei teatel on petta saanud inimesed, kes on tellinud puud numbrilt 56369862 või 57428251.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles